Békésieket is átvertek a hamis mosószerrel!


Az ország több megyéjében főként idősektől csalt ki pénzt egy férfi úgy, hogy nagyon jó minőségű koncentrátumként állított be rossz minőségű, felhígított mosószert. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei 2016. július 6-án fogták el Budapesten. A nyomozás eddigi adatai szerint B. László 2014 nyarától egy futárcég képviselőjének adta ki magát, így járta az országot. Felkereste azokat a jellemzően egyedül élő nyugdíjasokat, akiket előtte az alkalmazottai telefonon felhívtak és megtévesztettek. Egy neves mosó- és tisztítószer gyártó cég munkatársaként mutatkoztak be és egy ismert mosószermárkát emlegettek. Azt mondták a felhívott időseknek, hogy kisorsolták a telefonszámukat és mosószert nyertek, illetve azt, hogy most vezetnek be a piacra egy új terméket, ami ezért még ingyen van. Arra is volt példa, hogy korábbi nagy értékű vásárlást és ezért járó ajándékot emlegettek. A hígított szert úgy állították be, hogy rendkívül jó minőségű koncentrátum, egy háztartásban akár egy évig is elegendő. Mindenkinek azt mondták, hogy csak a szállítás díját kell kifizetni.

A 38 éves budapesti B. László a rendelkezésre álló információk szerint egy budapesti telephelyen álló garázsban hígított fel mosószert, a folyadékot 1 literes flakonokba töltötte és felcímkézte. Ezeket szállította ki az időseknek, akiket ha nem akarták átvenni a terméket és nem akarták kifizetni a szállítási díjat azzal fenyegetett, hogy a nyugdíjukból letiltatja a kért összeget. A nyomozás során a rendőrség eddig 169 sértettet regisztrált, akiknek a többsége Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád megyében élő nyugdíjas.

A férfi elfogását követően tartott házkutatásokon a rendőrök olyan feljegyzéseket találtak, amelyeken Somogy, Zala és Heves megyei címek szerepeltek. Emellett a nyomozók a garázsban 398 litert foglaltak le a jó minőségű mosószernek beállított folyadékból. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság B. Lászlót csalás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!