Négy nap tele kolbásszal, sztárokkal!


Mióta napvilágot látott, hogy a Thomas Anders fémjelezte Modern Talking Band koncertezik idén október 30-án, a jubileumi, 20. Csabai Kolbászfesztiválon, égnek a vonalak, az internetes és a Facebookos elérhetőségek a szervezőknél, mindenki bővebb információt szeretne az idei Csabai Kolbászfesztivál programjáról.

Közben pedig kolbászt enni sütve, füstölve, töltött káposzta előtt és után, jó borokat, söröket hörpinteni az ételekre, egy kicsit csapatni pálinkával. Szóval, jól szórakozni, kikapcsolódni.

Bár óriási az érdeklődés a fesztivál, a Modern Talking Band koncertje, a kolbásztöltő versenyek iránt, (még) senki nem késett le semmiről. Ugyanakkor Hégelyné Győrfi Ilona, a Csabai Kolbászfesztivál programigazgatója elmondta, az október 29-ei, szombati gyúróversenyre már a Mokry-sátor és a sportcsarnok betelt. Hétszázötven csapatot tudnak fogadni, még a Csabagyöngye és a Rábai Miklós sátorban vannak szabad asztalok.

És ha már sátrak, a Modern Talking Band, a világsztárok október 30-án a négyezer m2-es Mokry-sátorban lépnek színpadra, de kivetítőkön keresztül a másik és két sátorban is ott lesznek Thomas Andersék.

A Modern Talking Band az első bejelentett sztárja az idei, október 28­–31. közötti Csabai Kolbászfesztiválnak, de mellettük a négy nap alatt nagyon sokan lépnek fel, naponta 2–3 élő koncertet rendeznek, odafigyelve arra, hogy minden korosztályt kiszolgáljanak. A Sausage- Party-t idén is megrendezik a fesztivál mind a négy napján, de ugyanígy a retroérzés is jelen lesz minden napon.

Hégelyné Győrfi Ilona érzékletes számokkal is szolgált. Az idei Csabai Kolbászfesztivált összesen 40 ezer négyzetméteres területen rendezik meg a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban és környezetében. A négy nap alatt összesen 100-110 ezer látogatóra számítanak. Ezernél jóval több csapat versenyez, a nyitónapon, október 28-án 200–250 gárda a fiatalok töltőversenyén, a szombati gyúróversenyen 750 csapat, ezt követi a vasárnapi nyugdíjas, nagycsaládos, civil szervezetek általi kolbásztöltőverseny, majd az október 31-ei, hétfői Krajcsó Pál Kolbászkészítő Emlékverseny, valamint a töltöttkáposzta-főző verseny.

És hogy hétfőn is lesznek versenyszámok, még akkor is dübörög majd a fesztivál? Éppen azért választották a szervezők ezt az időpontot, mert hosszú hétvégéről van szó, október 31-e, hétfő a másnapi mindenszentek miatti összevonás miatt munkaszüneti nap.

A Csabai Kolbászfesztivál elmúlt évi programjait visszaidézve, az idei előzetes programot látva egy biztos: szünetmentes pillanat október 28–31. között, a négy nap során biztosan nem lesz.

Csabai Kolbászfesztivál hivatalos oldala

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!