Új igazolás a BSzSK-nál!


Nem uborkaszezon a nyár a BSzSK-nál!

Habár úgy tűnhet, hogy a nyári időszakban megáll az élet a kosárlabdásoknál, mégse higgyük, hogy a pihenő időszakban nem történnek különlegesen fontos dolgok a BSzSK otthonában. Miközben a játékosok és edzők néhány pihenő napon regenerálódnak, addig már fejben az új szezonra készülnek. Ilyenkor dől el, hogy a következő szezonban a csapat tagjai mennek-e avagy továbbra is a Békést erősítik. Ilyenkor dől el, hogy sikerül-e új igazolással erősíteni a csapatot. Az országos hírportálok már beszámoltak pl. az OSE, Tiszaújváros vagy Debrecen csapatainak új játékosairól. Itt az ideje, hogy mi is bemutassunk egy fantasztikus kosárlabdást: Nagy Balázst, aki a BSzSK csapatához igazol.

Név: Nagy Balázs (Bazsi)
Mezőtúr1990. 09. 11-én született.
Magasság: 197cm
Kg: 93kg
Poszt: Bedobó

Kedvenc csapat: Jelenleg az NBA-ben a Golden State Warriors, az Euroligába Panathinaikos

Kedvenc játékos: Larry Bird

Legjobb meccseredmény: 40/18

Kedvenc sportidézeted: Harcolj keményen az álmaidért, és ha valami nem sikerül, csak vegyél egy nagy levegőt, és próbáld újra!

Kedvenc cipőd: Nike, és a Jordan márkán belül szoktam választani, azon belül van több is.

Mikor kezdtél kosárlabdázni?

Kb. 10 éves koromban, a nevelő egyesületem a Szolnoki Olaj volt.

Ki volt a leginspirálóbb játékos?

Először mindig a csapatomon belül az idősebbek, szerettem volna elérni az ő szintjüket. Később akinek nagyon tetszett a játéka, és testközelből láthattam, Dragan Aleksic volt!

Hogyan lett a kosárlabda az életed?
Szerelem volt első látásra, ez hamar kialakult, és azóta is töretlen!

Mire vagy a legbüszkébb az eddigi pályafutásod alatt?
Büszke vagyok, hogy bekerülhettem az Olaj felnőtt csapatában, és hogy ott nagy sikereket ünnepelhettem a csapattársakkal.

Hogy tetszett Békés, hiszen úgy tudom, hogy egy kicsit szétnéztél már a városunkban?
Hangulatos kis városnak tűnt elsőre. Úgy gondolom tipikusan olyan hely, ahol már mindenki ismer mindenkit. Családias volt a hangulat, úgy hallottam ez jellemző a csapatra is, illetve a szurkolókra!

Nagy Balázs érkezéséről megkérdeztük Balog Vilmos edzőt is:

Mivel az előző szezon végén Farkas Gergő bejelentette, hogy családi okok miatt elhagy bennünket, elköltözik Békés megyéből, így a pótlására keresnünk kellett egy olyan játékost, aki erőssége lehet a jövő évben a Békési SZSK- nak. Így került képbe Nagy Balázs személye, aki nem volt teljesen ismeretlen előttem. Korábbi játékosunk, Hajdú Gergő csapattársa volt a Cegléd NBI B- s csapatában, s Gergő nagyon dicsérte a játékát. Nagyon jó ajánlólevél volt az is, hogy szerepelt a Szolnoki Olajban is. Békésen elsősorban bedobó poszton számolunk Balázzsal, de elmondása szerint a 4- es poszt sem teljesen idegen számára. Bízom benne, hogy jól érzi majd magát városunkban, s minél hamarabb megtalálja az összhangot a csapattagokkal.

Hajrá Békés! Hajrá BSzSK!

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!