Békésen lép fel a Bartók Rózsái Énekegyüttes


Helyszin: Baptista Imaház
A nyári időszakban is folyamatosan vannak kulturális programok Békésen. Szeretettel ajánlom a figyelmükbe az alábbi programot:

Augusztus 17-én 19:00-kor a Békési Baptista Zenei Tábor szabadtéri evangélizációs alkalmán a Bartók Rózsái Énekegyüttes, Bartók Béla egynemű karaival örvendezteti meg a békési ligetbe látogatókat.

Az együttes négy tagja (Cserjési Kinga, Földesi Johanna, Sereginé Németh Dóra és Juhász Veronika) a zeneakadémia elvégzése után, 2015-ben Hollandiában állt össze, azóta koncertjeik során bővült a program néhány felkérésre írt darabbal (Révész László), valamint Ligeti és Kodály egy-két művével is.

Bartók Béla emlékének tisztelegve a kíséret nélküli együtt-éneklés és a történetmesélés hagyományát kívánja továbbvinni az együttes. Jelenleg egy új előadáson dolgoznak, amelyben a 4 pár hangszálon megszólaló darabok régi mesék elbeszéléseivel vegyülve csendülnek fel.

Fontos számukra, hogy a külföldön szerzett tapasztalataikból és tudásukból haza is hozzanak valamit a magyar közönség örömére. Ebben a hónapban tartják soron következő intenzív próbaidőszakukat, és lázasan dolgoznak műsorukon, hogy az még érdekesebb és még szebb legyen a hallgatóság számára.

Mucsi András
oktatási és kulturális tanácsnok


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!