Egy ide- egy oda!


Vámos László Óbudán, Nagy Csaba Békésen folytatja a kosárlabdázást!

Hátrányát láthatjuk annak a ténynek, hogy egy kisvárosban működik a kosárlabdaklub. Abban a tekintetben nehezül a munka, hogy az utánpótlás nevelés egy bizonyos életkorig oldható meg itthon. Hiszen sokan döntenek úgy, hogy a középiskola elvégzése után főiskolán vagy egyetemen folytatják tanulmányaikat. Lesz most is olyan, aki elmegy, de lesz olyan is, aki visszatér!
Vámos Lászlót és Nagy Csabát kérdeztük a következő szezon előtt.
Nagy Csaba:
Hogy sikerült az első éved az egyetemen?

Túl vagyok az első évemen a SZTE - JGYPK karán , ami nekem nem volt egyszerű , mivel a kosárlabdát is csináltam mellette. Számomra "kisvárosi" gyereknek nagyon nehéz volt megszokni a mindig nyüzsgő nagy várost, de mar az első félév végére teljesen belerázódtam. Maga az egyetemi élet nagyon bejött , rengeteg új emberrel ismerkedtem meg ,és köthettem barátságot . Idén az egyetemet levelező tagozaton folytatom , így a kosárlabdára nagyobb hangsúlyt tudok fektetni!

Milyen benyomásod alakult ki Hódmezővásárhely csapatánál, ahol az elmúlt évet töltötted?

Ahogy már említettem , hogy a kosárlabdát folytattam az egyetem mellett , de a távolság miatt muszáj volt eligazolnom itthonról , mert nem tudtam volna az edzéseken részt venni, így Hódmezővásárhelyre a Hódmezővásárhelyi Kosársuli csapatához igazoltam. A csapat nagyon tetszett ,jól fogadott én úgy éreztem ,szerettem oda járni, jó hangulatú kemény edzések voltak ! Sokat tanulhattam edzőimtől , csapattársaimtól ,jót tett számomra ez az egy év , talán most már felszabadultabban érzem magamat a pályán , mint az előző éveimben!

Mi hiányzott a legjobban a BSzSK-ból?

Nagyon hiányoztak a "régi" barátok , a lelkes szurkolok, és a telt házas hazai meccsek !!!
Milyen célt fogalmaztál meg a következő szezonra?
A következő szezonra nagyon jó kis csapat jött össze , bízok benne , hogy a maximumot tudjuk majd nyújtani !

Hogy telik, telt a nyarad?

Nyaramat most elsőnek rengeteg vizsgával kezdtem amit sikerült letudnom sikeresen , majd dolgoztam nyáron , heti rendszerességgel délutánonként elmentem dobni , kicsit mozogni , és most már teljes gőzzel készülünk a következő szezonra !
Vámos László kiváló teljesítménnyel zárta az elmúlt szezont. Méltó módon állta meg a helyét a férfi csapatban is. Ő most Budapestre készül.

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb az elmúlt évből?

Az elmúlt szezonból egyéni eredményemet tekintve két mérkőzésre vagyok igazán büszke. U20-as bajokságban amikor a Hódmezővásárhely ellen sikerült egyéni csúcsot dobnom, 58 pontot, valamint felnőtt bajnokságban a Kecskemét elleni mérkőzés maradt még számomra emlékezetes. Csapatsikereket nézve a szezon közben amikor sikerült a Debrecent idegenben megverni, úgy gondolom ez hatalmas fegyvertény volt a csapat számára, s emellett az országos ötödik hely, amit nem mellesleg szintén a Debreceni alakulat legyűrésével sikerült megcsípni.

Hol tanulsz szeptembertől?

Budapesten folytatom tovább tanulmányaimat a Testnevelés Egyetem Testnevelő-Edzői szakán. Kosárlabdát mindenféleképpen szerettem volna folytatni, így az Óbuda csapatánál pattogtatom tovább a labdát.

Milyen céljaid vannak a jövőben?

Sok cél lebeg a szemem előtt. Elsőnek is a tanulmányaimra fogok koncentrálni hiszen a jövőbe tekintve az a legfontosabb, hogy sikeresen elvégezzem az egyetemet s lediplomázzak. Emellett azonban feltétlenül szeretnék kosárlabdázni addig amíg csak lehetőségem lesz rá. Folyamatosan szeretnék fejlődni, napról napra jobb lenni, hiszen csak így állhatja meg az ember a helyét, az életben és a pályán egyaránt.

Leszel-e még békési kosaras?

Úgy gondolom,hogy valamennyire mindig is békési kosaras maradok. Hiszen itt nőttem fel, itt ismerkedtem meg ezzel a csodálatos játékkal és sok mindent megéltem békési színekben, ezek között voltak vidám és szomorúbb pillanatok de szerencsére a boldogabb emlékekből több akad. Furcsa lesz más színekben a pályára lépni, hiszen nem az én kis városomért fogok játszani. Hogy fogok- e még békési színekben játszani? Ezt most nem tudom megmondani. Soha ne mondd, hogy soha, hiszen bármi megtörténhet, így ez sincs kizárva, hogy valaha még fogok itthon játszani.

Hogy telik a nyarad?

Nyaram egy része pihenéssel,szórakozással telt, Júliustól azonban már rendszeresen jártam dobni, mozogni, úszni, hogy az augusztusi alapozásra legyen egy kevéske állóképességem. Továbbiakat tekintve már a költözéssel kell foglalkoznom, az új csapatba való beilleszkedéssel és Budapesti környezettel való ismerkedéssel.

Hajrá Békés! Hajrá BSzSK!

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!