Megnyitotta a tanévet a SZKIRG


Sok száz ember töltötte meg a református templomot augusztus 31-én késő délután. A tanévnyitó istentisztelet ezúttal nem vasárnap délelőtt volt az első tanítása nap és a vasárnap távolsága miatt.

Katona Gyula, a Békési Református Egyházközség vezető lelkésze Márk evangéliumából Jairus lánya feltámasztásának történetéről prédikált. Isten látja életünk törékeny voltát és segít megoldani a nehéz helyzeteinket is. A felülről kapott áldásokkal sikeres lehet az életünk. Az Úr megmutatta és megmutatja a szabadítását. A történetből felismerhető, hogy az emberek egy részét csak a csoda érdekelte és érdekli, az életüket a fásultság és kiábrándultság jellemzi. Másik részük viszont kapkod, sír és jajveszékel, nincs bizalma az Úrban. Fontos, hogy mi ne legyünk a meghátrálás emberei. Az imameghallgatás alapja az, ha nem félünk, hanem hiszünk, bízunk az Úrban. Azok növekedhetnek a hitben, akik ezen az úton már elindultak – mondta Katona Gyula.

Kovács Dániel igazgató a tanévet megnyitó beszédében a fegyelmezett és megfeszített munka fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint mondta, intézményének eltökélt szándéka a keresztyén evangéliumi értékek közvetítése. Az iskola evangéliumisága abban is megnyilvánul, hogy olyan dolgokat is számon kér, mint a szófogadás, a fegyelem és a kötelesség. Ebben a világnézetben tudás, munka, fegyelem, céltudatosság, öröm is van. Mindezek elérésében a tanárnak és diáknak is van felelőssége és szerepe.

Izsó Gábor polgármester arra hívta fel a figyelmet a köszöntőjében, hogy az intézmény szép eredménnyel büszkélkedhet, a város is büszke rá. Lehetőség van megismerni a hitet, aki hisz, az boldogabb.

Az elsős és kilencedikes diákok fogadalomtétele után az iskola két új pedagógusa: Csibor Zoltán (matematika-fizika) és Halász István (hitoktató) is ünnepélyes fogadalmat tett.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!