Békés Megyei Kormányhivatal - Sajtóközlemény!


Megjelent: 2016 Szeptember 1. ( Csütörtök ) 11:41
Módosítva: 2016 Szeptember 2. ( Péntek ) 11:41
Sikeresen pályázott a Békés Megyei Kormányhivatal, és 1 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert A Békés Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése című, KEHOP-5.2.2-16-2016-00010 számú projekt megvalósítására a Széchenyi 2020 program keretében.

Sikeresen pályázott a Békés Megyei Kormányhivatal, és 1 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert A Békés Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése című, KEHOP-5.2.2-16-2016-00010 számú projekt megvalósítására a Széchenyi 2020 program keretében.

A beruházás hozzájárul az épületek energiatakarékosságának és megújuló forrásból származó energiafelhasználásának fokozásához.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztése tárgyú projektje ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy a jövő nemzedéke számára megteremtődhessen a megfelelő energiabiztonság az épületek energiahatékonyságának javításával.

Magyarország Kormánya az EU irányelveivel összhangban célul tűzte ki az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulást, mely célt a költségvetési szervek együttműködésével tervez megvalósítani. A projekt célja ennek megfelelően, hogy a Békés Megyei Kormányhivatal a KEHOP-5.2.2 Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései című pályázati konstrukció keretében 7 középület felújításával növelje az energiamegtakarítást és csökkentse az épületek energiafelhasználását. Az energiahatékonyság növeléséhez az épületek homlokzati hőszigetelése, a nyílászárók korszerűsítése valamint napelemes rendszerek telepítése járul hozzá.

A projekt keretében a Békés Megyei Kormányhivatal hét épületét érintően a felújítások elsősorban építészeti és gépészeti munkákra terjednek ki.

Békéscsabán a Békés Megyei Kormányhivatal három épülete érintett a korszerűsítéssel: a Foglalkoztatási Főosztály Árpád sor 2/6. szám alatti ingatlana, az Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztály Szerdahelyi út 2. szám alatti főépülete, illetve a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Luther utca 3. szám alatti épülete.

Békés megyében további négy helyszínen: Sarkadon, a Sarkadi Járási Hivatal Szent István tér 7. szám alatti épületében, Szeghalmon, a Szeghalmi Járási Hivatal Nagy Miklós utca 4. szám alatti épületében, Gyomaendrődön, a Gyomaendrődi Járási Hivatal Szabadság tér 1. szám alatti épületében, Gyulán pedig a Gyulai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály Ady Endre utca 8. szám alatti épületében valósulnak meg korszerűsítések.

A felújítások mindenben megfelelnek a Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései című, KEHOP-5.2.2. számú Pályázati Felhívásban leírt feltételeknek.

Letölthető dokumentumok

# Fájlnév Méret
1 sajtokozlemeny 180.7KB

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!