Bronzérem a Mátra Kupáról


Idén hatodik alkalommal rendezték meg Gyöngyösön a Mátra Kupát. Évek óta szokássá vált már, hogy a Békési FKC utánpótlás csapatai részt vesznek ezen a nemzetközi utánpótlás kézilabda tornán. Idén szeptember 2-4-ig rendezték meg ezt a felkészülési tornát gyerekeknek, még hozzá négy korosztályban versenyeztek a gyerekek. A békésiek idén az U10-es csapatot nevezték be, akik Tar Bence és Vida János edzők irányításával szépen szerepeltek a tornán.

A korosztályban két négyes csoportba lettek osztva a csapatok. A békésiek összekerültek a Debrecennel, a Szentendre csapatával és a Pler utánpótlás csapatával. A Szentendrével kezdték a tornát a békésiek, amit nagy csatában végül 22-18-ra nyertek meg. A második mérkőzésükön a Debrecen ellen, egy igen nagyarányú győzelmet arattak a fiúk egy 7-12-es félidő után a második részben remek játékkal 13-21-re nyertek. Majd jött a mindent eldöntő Pler elleni mérkőzés, ami sajnos felemásan sikerült. Asz első játékrészt 7-9-re nyerték a békésiek, majd a második félidőben sajnos a Pler átvette a vezetést, amit már nem sikerült kijavítani, így 16-13-as eredménnyel sajnos csoport másodikként zárták az első kört a gyerekek.

Így a folytatásban a bronzéremért játszottak a fiúk, a Balmazújváros csapata ellen. Szinte az első perctől kezdve látható volt a két csapat közötti különbség, végül 22-12-re nyertek a békési fiúk.

Az U10-es korosztály végeredménye:
1. Pler UP Kft.
2. Gyöngyös
3. Békés-Drén KC
4. Balmazújváros

U10-es korosztály gólkirálya: Gazsó Péter

- A hétvégén négy nagyon jó mérkőzést játszottunk a Szentendre, Debrecen, Pler és a Balmazújváros ellen. A gyerekek nagyon jól teljesítettek, de a védekezést még van hova fejleszteni A Pler elleni mérkőzésen a védekezésünk is egészen jól összeállt, de sajnos a végére a Pler bizonyult jobbnak két góllal, ami lehetett volna a mi két gólos előnyünk is. Sok ilyen mérkőzést kellene játszani. Gratulálok a gyerekeknek! - mondta Tar Bence edző. - mondta Tar Bence edző.

Csapat névsor: Gazsó Péter, Vizsnyiczai Marcell, Szabó Gergő, Vígh Gergő, Dihen Milán, Zolnai Gergő, Kádas Viktor, Vidovenyecz Bence, Kreisz Gergő, CSollár Ádám, Ramotai Patrik, Gyebnár Dénes, Nóvé Zsolt, Nagy Adrián
Edzők: Tar Bence és Vida János

Gratulálunk a csapatnak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!