Rendőrségi tájékoztató


Békésen, a Szarvasi út 2. szám mögötti útszakaszon (Pálinka Centrum) korlátozás lépett életbe, amelyet KRESZ táblák jeleznek.

A Szarvasi út felől "behajtani tilos, kivéve kerékpár", az Ady utca felől "mindkét irányból behajtani tilos, kivéve célforgalom", valamint "egyirányú út, kivéve kerékpár" jelzőtáblák vannak. A táblák által adott utasításnak megfelelően az útszakaszra korlátozás nélkül csak kerékpárral lehet behajtani. A Szarvasi út felől gépjárművel tilos behajtani. Az Ady utca felől gépjárművel csak célforgalom esetén lehet behajtani. A "célforgalom" pedig azt jelenti, hogy azon az útszakaszon van a járművezető úti célja. Például, ha a Pálinka Centrumba szeretne bemenni, vagy látogatóba megy az ottani házak egyik lakójához, esetleg árut szállít. Átmenő forgalom nem lehetséges, az adott útszakaszt útvonal rövidítésre nem lehet használni.

Amennyiben a rendőrjárőrök jogsértést észlelnek, kötelesek intézkedni. A "behajtani tilos" tilalom megszegése közigazgatási bírságot von maga után, amelynek összege a jogszabály értelmében minden esetben 30.000 forint. A rendőröknek nincs mérlegelési jogkörük. A Békési Rendőrkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a jelzőtábláknak megfelelően közlekedjenek.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!