Jubileumi Viharsarok Kupa-2016


Békésen maradt a Viharsarok Kupa!

Mezőberényben a Molnár Miklós csarnokban a tervezetthez képest kis csúszással nyitotta meg Takács János pénteken késő délután a jubileumi Viharsarok Kupát. A Szerbiából érkező Zrenjanin csapata a határnál több, mint 2 órát várakozott. A megnyitón fellépett Sipaki Ildikó,aki a Szegedi Kis István Református Iskola 5. osztályos diákja. Beraczka Krisztina tanítványa idén kivívta magának a Magyar Látványtánc és Sportszövetségnél az Európa Bajnokságon való részvételt. A fitness bemutató után kis meglepetéssel búcsúztatta el a BSzSK Farkas Gergőt, aki az Óbudai Kaszások mezében lépett pályára ezen a napon, hiszen élete Budapesten folytatódik ettől a szezontól kezdve.
Az első mérkőzést a Nagykőrösi Sólymok és Zrenjanin játszotta. A gyors tempót diktáló szerb ellenfelekkel a nagykőrösi együttes sokáig tartotta ritmust. A szerb dobók azonban 3 pontos találataikkal folyamatos előnyben tartották magukat. Győzelmükkel 100-80 kivívták a másnapi döntős pozíciót.
A BSzSK –Óbudai Kaszások mérkőzés este kezdődött, amire sok békési szurkoló is átjött. Kíváncsian nézték az újonnan érkezett játékosokat,akik szépen mutatkoztak be. Schéda Martin prímán játszott: lepattanók szedése, és dobásai is értékesek voltak. Nagy Balázs is ponterősen játszott. Gruda Gergely pedig egyre magabiztosabb játékot mutatott. A fiatalok közül Molnár Ákos stabil játékkal mozog már a felnőttek között. Mellette lehetőséget kapott Tóth Csaba és Sódar Dávid is. Tóth Csaba a BSzSK U20-as korcsoportú kosarasa szombaton a Madzagfalvi Napokon vehette át a Békés Város Ifjúsági Díját,amivel a kosárlabdázásban elért eredményét is elismerték. Gratulálunk a saját nevelésű játékosnak és kívánunk sikeres szezont neki!
Koma Dániel szerint kissé "nyögvenyelős győzelemmel" a BSzSK vívta ki a szombati döntőbe jutást. BSzSK-Óbuda: 71-66
Este a csapatok közösen vacsoráztak a Dübögő étteremben. Daniel Krstic a szerb vezetőket és játékosokat gardírozta. (Szombat reggel így a békési lángost is megkóstoltatta a fiúkkal.) Vacsora után a folytatódott a beszélgetés és ismerkedés a Bagoly Vendéglőben.
Szombaton a 3-4. hely sorsa dőlt el. A Nagykőrösi együttes új szereplő az NBI/b-ben. Most fiatal, ambiciózus új ügyvezetővel vágnak neki a szezonnak: Molnár Miklós igazi kosárlabda család sarja, hiszen mind édesapja és mind testvérei NbI-es kosárlabdázok voltak. Ő mindkét mérkőzésükön játszott, az edzői szerepet Tóth Viktor vállalta. Sokáig tartották magukat az óbudaiak támadásiban, de végül az Óbudai Kaszások kerültek ki győztesen. Óbudai Kaszások- Nagykőrösi Sólymok:
A budai egyesület elnöke Török Ferenc elmondta, hogy a klubjukban 500-nál többen kosárlabdáznak. Sajnos most magas ember hiánnyal küzd a csapatuk, amit szeretnének hamarosan orvosolni. Bizakodva vágnak neki a 2016. szeptemberi szezonnak.
A döntőre feketében öltözött BSzSK nagyon jól kezdett. Meg is lepte a szerb ellenfelét.
Az előző naphoz képest egy lendületes és nagyon küzdő békési együttest láthattunk a pályán. Koma Dani megállíthatatlanul tört be, amivel olyan ponterős játékot mutatott, hogy ő lett a kupa legeredményesebb játékosa.
Nagyon jól játszott ismét Molnár Ákos, aki a kupa legjobb fiatal játékosa címet szerezte meg. Mellette Bánszki Róbert is pályára lépett az U20-as korosztályból. Krstic Dániel még nem teljesen épült fel boka sérüléséből, de ezt a pályán nem lehetett érzékelni. Jó passzaival segítette a Schéda- Nagy kívülről indított dobásait. Összességében egy izgalmas meccsen vehetett részt minden szurkoló, amit 3 negyeden keresztül 8-10 pontos békési fölény jellemzett. A szerb csapat az utolsó negyedben rakétát gyújtott be, amivel nagyon szorossá tették a végjátékot. A legjobb vendég játékos a zrenjanini Tomich Marko lett, de a kupát nem tudták elvinni Békésről.
Erdei Ferenc: " Ugyan 1 pontos győzelem mellett a kupa a BSzSK-é, de kezd a csapat kialakulni.
Remek egyéni teljesítmények, jó csapat munka, okos edzői fordulatok jellemezték a meccset."
Balog Vilmos:"Örülök a győzelmeknek, örülök, hogy ismét sikerült megnyernünk a Viharsarok kupát. Az eddigi felkészülési mérkőzéseinken meg sem közelítettük játékunkkal a tegnap mutatott teljesítményt. De ezzel még nem elégedhetünk meg, tovább kell pontosítani, javítani a játékunkat. Most kevesebb volt a hullámvölgy, több jó egyéni teljesítmény volt, és védekezésben is előrébb léptünk. Azonban a jövő heti bajnoki rajtig még van dolgunk. Fontos lesz az is, hogy Kertész Dani is beszáll a játékba, vele még eredményesebbek leszünk."

Hajrá Békés! Hajrá BSzSK!

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!