Új albummal jelentkezik a békési MÁRTONE NETWORK!


A békési Mártone Netwörk zenekar a napokban készült el második, Működik című albumával, ami a csapat elmondása szerint kellemes, mindenki által hallgatható pop-rock dalokat tartalmaz, szám szerint tizenkettőt!

Többek között erről is és néhány általánosságról kérdeztem meg a zenekar frontemberét, Szűcs Mártont!

Békés Mátrix : - Szia, mutasd be magatokat pár mondatban!

Marton Network:

-Szia! A zenekart hárman alkotjuk, Rabatin Zsolti, basszusgitározik, Lovas Zsolti dobol és jómagam, Szűcs Márton vagyok az énekes, gitáros.

B.M:-A dalok hogyan készülnek általában?

MN:

-A dalokat otthon írom meg szinte teljesen készre, zenével, szöveggel együtt. Aztán próbán megmutatom a srácoknak, ők hozzáteszik az alapokat és már kész is vagyunk nagyjából, de persze kell a nótáknak jópár próba mire elérik a végleges formájukat.

B.M:

-Ez a második albumotok. Mit gondolsz erről az előzőhöz képest?

MN:

-Személy szerint úgy érzem, hogy ez egy sokkal egységesebb album lett, mint az első! Persze az sem volt rossz, de itt már kezd kiforrni a zenekar igazi arca és irányvonala!

B.M:

-A zenekar neve honnan jött?

M.N:

-Aki ismer, tudja, hogy már nagyon régóta zenélek és amikor úgy alakult, hogy a régebbi zenekaraimtól megváltam, akkor úgy döntöttem, hogy ha újra elkezdek muzsikálni, akkor azt csak és kizárólag saját zenei ötletekből és saját szövegekkel teszem meg. Egy darabig úgy gondoltam, hogy keresek énekest és csak a gitárra koncentrálok, de nem igazán találtam meg a megfelelő embert a feladatra, az idő pedig, mint tudjuk telik… Így eldöntöttem, hogy bevállalom a frontember, énekes/gitáros szerepet is. Ez a zenekar név, a Mártone Netwörk már nagyon rég fejben volt, de ha úgy alakult volna, hogy találok egy énekest a bandába, akkor nem ez lett volna a név, de mivel alapvetően a dalokat én írom és én is adom elő, ezért abszolút bevállalhatónak éreztem ezt a zenekar nevet használni. Visszajelzések alapján nem is volt rossz választás, mert sokaknak tetszik és a logo nyilván ismerős lehet mindenkinek J

B.M:

-Tervek a jövőre nézve?

M.N:

-Vannak! Elsősorban szeretnénk minél többet koncertezni és a dalokat minél több emberhez eljuttatni, mert érzésem szerint ezek a dalok olyanok lettek, hogy szinte bárki meg tudja őket hallgatni, nemtől, kortól függetlenül! Jó lenne némi rádiós szerepeltetést is összehozni a daloknak, illetve szeretnénk majd a közeljövőben forgatni egy videóklipet is valamelyik dalunkra. De úgy gondolom a hangsúly az élőkoncertek sűrítésén kell, hogy legyen! Minél többet játszani, ez a lényeg!

B.M:

-Az ország ezen részéről azért nehezebb az indulás, nem?

M.N:

-Sajnos ez így van! Hatalmas feladat szponzorok és menedzser nélkül elindulni egy zenekarnak. A vidéki bandákra pedig ez hatványozottan igaz! De nem adjuk fel, mert szeretünk zenélni, jónak érezzük, amit csinálunk és tolni fogjuk a zenekart! Úgy gondolom, hogy a kitartás mindig meghozza a gyümölcsét! Rajtunk nem fog múlni…

B.M:

Az olvasóink elsőnek tölthetik le ingyenesen a második albumotokat, hol találhatnak rólatok bővebb infót?

M.N:

-Először is köszi a lehetőséget! Az olvasók pedig látogassanak el, ha tehetik a zenekarunk facebook oldalára (www.facebook.com/MartoneNetwork), ahonnan ingyenesen letölthetik a bemutatkozó és a második albumunkat is mp3 formátumban és persze sok infót is megtalálhatnak rólunk! Remélem, hogy a koncertjeinken is találkozunk majd!

Sziasztok!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!