250 milliót költ a Kormány a Békési hivatalra.


A Kossuth u. 4. alatti épület felújításának második üteme 2017 februárjában készülhet el.

Sajtótájékoztatón ismertették ma délelőtt a Békési Járási Hivatal felújításának részleteit Dr Csarnai Judit hivatalvezető, Gajda Róbert kormánymegbízott, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Izsó Gábor polgármester.

Gajda Róbert emlékeztetett, Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter tavaly decemberi látogatásakor beszélt arról, hogy a kormány biztosítja az épület felújításához a forrást és a sikeres közbeszerzést követően jelenleg már

folyik az építkezés. A kormánymegbízott újból megköszönte a városvezetésnek, hogy felajánlották az ingatlant.

Dankó Béla hangsúlyozta, Békés város járási központ szerepe ezzel tovább erősödik és a belváros dísze lehet majd a felújított épület, amely így már korszerűen és költséghatékonyan működtethetnek.

Izsó Gábor polgármester elmondta, hogy a békési képviselő-testület egyhangúlag döntött az ingatlan átadásáról, amely teljes felújítása után a belváros szerves része lesz a közeli ligettel, parkolókkal. A polgármester kiemelte, tavaly közel húszezer nem békési lakos fordult meg ügyeivel a Békési Járási Hivatalban.

Dr Csarnai Judit ismertette a felújítás részleteit és elmondta, hogy terveik szerint a Földhivatal ügyfélkezelését is a Kormányablak fogja végezni, továbbá az átmeneti, korlátozott ügyfélfogadási idő után a mezőberényi, gyulai, békéscsabai kormányablak is felkereshető. A felújítással újabb 30 parkolóhely is kialakítása kerül.

A teljesen felújított Békési Járási Hivatalt a tervek szerint 2017. február 28-án adják át.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!