Megvan az első győzelem!


Óbudai Kaszások- Calle Pubfood Békés: 97-107

Nagyon akarta mindenki a győzelmet!

Szombaton este az Óbudai Kaszások otthonába látogatott a Békés. Két vereség után a szakmai oldalakon nem ránk tették a voksokat. Balog Vilmos és Balog Lajos azonban egyértelművé tette, hogy győzni indulnak a fővárosba.
A helyszínen békésiek is buzdították és izgulták végig a hosszabbítással végződő meccset. A mieink nagyon jól kezdtek, Krstic Dániel remekelt. Igen nagy különbséggel zárult az első 15 perc a javunkra. Schéda Martin, aki a végjátékban remekelt erről így nyilatkozott:
"Jól kezdtük a mérkőzést, egy kis előnyre tettünk szert, amit sikerült is ideig óráig megőriznünk. Végig kiegyenlített volt a mérkőzés, az utolsó három percben pedig felváltva estek a kosarak. Sajnos egy igen szerencsés kosárral sikerült a Kaszásoknak hosszabbításra menteniük a mérkőzést. Azt viszont mi kezdtük jobban és ebben az öt percben nem forgott veszélyben a győzelmünk. Úgy gondolom mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet, de ezúttal végre mi örülhettünk!"
A szezon kezdetén Koma Dánielt választották meg csapatkapitánynak. Ő így látta belülről a meccset:
"Egy újabb nehéz meccsen vagyunk túl. Ezen szerencsére most győztesen. Támadásba sikerült előre lépnünk. Mindenki hozzá tudott tenni a pont szerzéshez. Bár helyenként jól védekeztünk, ott sajnos azért akadtak hullám völgyek és ezzel nehezítettek meg a dolgunkat. Összességében nem egy rossz csapat ellen sikerült győznünk, ami újra bizonyította hogy nagyon kiegyenlített mezőny lesz az idei bajnokságba. A legfontosabb hogy sikerült győzni. Már nagyon hiányzott a győzelem. Remélem ezzel megszabadultunk egy nyomástól és egyre jobbam össze áll a csapat játéka!"
Molnár Ákost ezen a mérkőzésen hiányoltuk. Őt kellett pótolnia Nagy Csabának, aki szintén nagyon jól akart teljesíteni. A kispadról, a fiatalok közül Bánszki Róbert mindenki teljesítményét dicsérte:
"A tegnapi mérkőzést izgalmasnak láttam. Nagyon sok pillanatban úgy érezhettük: megvan a győzelem. Igaziból nekem ez egész csapat játéka tetszett,nem tudok kiemelni senkit. a hosszabbítást nagyon jól kezdtük, nagyon akartuk már a győzelmet és látszott az egész csapaton, mindenki mindent bele adott még az utolsó 5 percben is!"

Balog Vilmos részletesen értékelt:
"Fontos feladat volt a héten a csapat számára, hogy a játékelemek gyakorlása mellett megtaláljuk az összhangot is a csapattagok között. Ezt segítette kedd este egy csapatépítő tréning Gyulán, ahol a játékosaink jó hangulatban, egymást kölcsönösen segítve oldották meg a feladatokat.
Megbeszéléseinken is igyekeztünk feltárni a problémákat, amelyek nehezítették a játékunkat, amelyek az első két forduló gyengébb teljesítményét előidézhették.
A jelek szerint van, amit sikerült kijavítanunk, van, amire ráéreztünk, amit orvosoltunk.
Persze ez a hét sem múlt el nehézségek nélkül, de lassan hozzáedződünk, hogy mindig történik velünk valami, ami akadályozója a nyugodt munkának. Most Molnár Ákos kiválása, pénteki fogászati beavatkozása volt, ami felborította a csapatjátékunkat. Így fiatal poszton Nagy Csabi került előtérbe. Tóth Csaba betegsége miatt nem tudott edzeni, így helyette Sódar Dávid került a felnőtt keretbe. És ezt tetézte Kertész Dani ujjsérülése a péntek éjszakai edzésen…
A Kaszások valószínűleg nem sajnálták annyira Ákos kiválását, hiszen tavaly mindegyik mérkőzésünkön extra teljesítményt nyújtott játékosunk.
Az óbudai csapatban két ex-békési játékos melegített: Farkas Gergő és Vámos Laci is ezt a csapatot választotta az idei szezonra.
A hosszú utazást követően Koma Dani felkészítette lábadozó csapattársait a mérkőzésre (beragasztotta a sérült lábakat), majd még egyszer egyeztettük a taktikát.
Érződött a csapat minden játékosán, hogy javítani szeretnénk az eddigi teljesítményünkön, szeretnénk kiköszörülni a csorbát.
Az első percekben mindkét oldalon kimaradtak a dobások, majd a 3. percben nekünk sikerült megtörnünk a kosárnélküliséget. Kertész Dani labdaszerzésből dobott kosara után beindult Krstic Dani is, három triplát dobva megmutatta, hogy nem felejtett el dobni, de nem árt az eredményes dobáshoz két viszonylag jó láb is. Gruda Gergő sorban kapkodta le a lepattanókat, támadásainkban is aktívan vette ki a részét. 4-15-nél torpantunk meg először, 7-0-val felzárkózott a hazai gárda. Kertész triplája azonban új lendületet adott a csapatnak, a védekezésünk is rendben volt, Nagy Balázs pontjai, majd Koma Dani kosarával 11 pontos előnnyel mentünk a kisszünetre.
A második negyedben kicsit zárkózott a Kaszások csapata. Elsősorban középtávoli dobásaikkal, Farkas Geri pontjaival jöttek fel, de ebben a szakaszban is volt mindig olyan játékosunk, aki betalált. Schéda Martin is bevágott egy triplát, majd eredményes kettessel is szaporította a pontjainkat. Kertész, akárcsak az első negyedben, ebben a játékrészben is dobott egy hármast. Krstic kis pihenő után megszerezte negyedik hármasát is. Koma Dani pedig a palánk alól gyűjtötte a pontokat. A negyed végén elsősorban büntetőkből tudtunk pontokat szerezni, 8 pontos előnyünk maradt a félidőre.
Tudtuk, hogy még nehezebb lesz a harmadik negyed, nem egyszer átéltük már, hogy a Kaszások mindent egy lapra feltéve kemény, agresszív védekezéssel igyekszik fordítani. Mindezek ellenére a harmadik negyedet is megnyerték Vámos Laciék, 1 ponttal átvették a vezetést a harmadik negyed végére. Pedig Kertész újabb hármassal kezdte a negyedet, majd Nagy Balázs is csatlakozott hozzá. Koma Dani zsinórban dobott hat pontja, majd Schéda triplája is kevésnek bizonyult, hogy visszaverjük a hazaiak rohamát.
A csapat azonban a negyedik negyed elején ismét koncentráltan, eredményesen játszott, egy 13-2-es rohanással megint 10 pontra jártunk a hazaiak előtt. Már- már úgy tűnt, hogy zsebben a meccs. Azonban jött Sebők pár perce, a rutinos játékos vezérletével ismét felzárkózott az Óbuda. Nehezítette a helyzetünket, hogy kifújták Koma Danit, de nem rogyott össze a csapatunk ettől sem. Néhány másodperccel a vége előtt egyenlő állásnál támadtunk, Krstic magabiztos triplájával úgy tűnt, hogy nyertünk. Három másodpercnél időt kért a hazai edző, és egy jól megtervezett, hatalmas szerencsével kivitelezett dobással Lakosa Ákos egalizálta az eredményt.
A lélektani előny úgy tűnt, hogy a hazaiaknál van. Ám ezen az estén már sokadszor mutatta meg a CSAPATUNK, hogy van bennünk erő, van tartásunk. A hosszabbítás 5 percét 9-0- val kezdtük, ismét eredményesek voltunk a hármason kívülről, jól értékesítettük a büntetőket, és még Gruda révén a palánk alól is szereztünk kosarat. Volt labdaszerzésből dobott gyors indításunk. Így végül 10 pontos győzelmet szereztünk az Óbudai Kaszások otthonában.
Összességében nagy tettet hajtottunk végre egy hét alatt: a Nagykőrös ellen mutatott kiábrándító, helyenként hitehagyott játék után kiváló csapatmunkával, több jó egyéni teljesítménnyel hoztuk a mérkőzést. Persze még mindig nincs minden rendben, de már tudtunk egymásért küzdeni, már tudtunk együtt harcolva nehéz helyzetben talpra állni, eredményesen játszani.
Ahhoz, hogy a célkitűzésünket elérjük idén, még sokat kell dolgoznunk, de megtettük az első nagy lépést.

Az előttünk álló héten Szentesre utazik a csapat. A Hepp Kupa első mérkőzését csütörtökön este 18.30-tól rendezik meg.

Óbudai Kaszások - Calle PubFood Békés: 97 - 107
(14-25, 25-22, 28-18, 23-25, 7-17)

Jv.: Gorka Szabolcs, Bognár Tibor, Szilágyi Bálint
MKOSZ ell.: Gencsev Plámen

Krstic D.: 24/21;
Koma D.: 22;
Kertész D.: 16/9;
Nagy Cs.: 10/3;
Gruda G.: 4;

Schéda M.: 17/9;
Nagy B.: 14/6;
Zsíros G., Csorba Sz., Sódar D., Demkó J., Bánszki R.

Hajrá Békés! Hajrá Gladiátorok!

Erdei K.

Ui: A képen Szabó Máté főszurkolónk a csapat egy részével. Köszönjük a fotót Szabóné Hégely Ágnesnek!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!