Színvonalas programmal emlékezik a város


Megjelent: 2016 Október 14. ( Péntek ) 14:01
Módosítva: 2016 Október 17. ( Hétfő ) 10:09
Az 1956 –os Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulójára egész napos rendezvénnyel emlékeznek.

A csütörtöki nap folyamán mutatták be a sajtónak a békési megemlékezések részletes programját.

Izsó Gábor polgármester elmondta, Rétvári Bence államtitkár békési látogatásán javasolta, hogy pályázzon a város a 60. évfordulóra szervezett ünnepségek megszervezésére, ez az elképzelés a Kulturális Központ és a Városvédő és Szépítő Egyesület szándékával is találkozott, így jöhetett létre az eseménysorozat.

Mucsi András képviselő szerint sikerült bevonni a városban tanuló ifjúságot és az itt működő intézményeket is, így méltó megemlékezéseket, történelmi témájú programokat tudnak szervezni.

Marton József, a GFF Békési Szakképző Iskola (egykori Tisza Kálmán) igazgatója arról a sikeres törekvésről számolt be, hogy az iskola tanulói nem szokványos módon, iskolai ünnepséggel emlékeznek idén, hanem régi Csepel teherautókon, korhű ruházatban forgatnak majd filmet 56-ról.

Miklós Lajos, a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke kiemelte Serfecz Dávid civilkoordinátor munkáját és azt is hogy minden nap előadásokat láthatnak a békési iskolások.

Sápiné Turcsányi Ildikó, a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum igazgatója elmondta, az évfordulóra a Békési Téka sorozatban egy közel 350 oldalas forrásgyűjtemény is megjelenik, amely a forradalom békési eseményeivel foglalkozik.

Túri Andrea a Békési Városi Kecskeméti Gábor Kulturális Sport és Turisztikai Központ igazgatóhelyettese az október 23-ai programot ismertette.

Letölthető dokumentumok

# Fájlnév Méret
1 1956 1.66MB

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!