MEGYEGYŰLÉS 2016. 11. 17


A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése megtartotta idei utolsó soros ülését, melyen tájékoztató hangzott el Békés megye ár- és belvízhelyzetéről.

A részletes összefoglaló a megyei védekezést érthető módon, de szakmai megalapozottsággal mutatta be. Bak Sándor, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója elmondta, hogy a fenntartási, üzemelési és védekezési feladatok ellátására felkészültek, a Békés megyében élők biztonságban tudhatják magukat.

Tájékoztatót tartott dr. Orosz Tivadar elnök a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2015. évi munkájáról. Az összefoglaló széles körben taglalja a kamara tevékenységét, melyben tanácsadás, tájékoztatás, gazdaság- és kereskedelemfejlesztéssel kapcsolatos feladatellátás, információszolgáltatás szerepel.

A közgyűlés Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága húsz civil szervezet, a testület pedig három alapítvány támogatásáról döntött. Bár erről kevés szó esik, valamennyi közgyűlésen több támogatásról születik döntés, a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának ülését követően több tucat egyesület kap pozitív választ kérelmére.

A megyegyűlés bejelentésekkel zárult, melyekből kiderült, hogy bár a mostani volt az utolsó soros ülés ebben az évben, rendkívüli közgyűlés várhatóan lesz még idén.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!