BKSZ - Lakossági tájékoztató!


Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy családi házas övezetben csak hulladékgyűjtő edényben lehet hulladékot közterületre kihelyezni, ezért kérjük a lakosságot, hogy amennyiben nem rendelkeznek gyűjtőedényekkel, akkor azokat szerezzék be, mert csak gyűjtőedényekből történik a hulladék elszállítása Békés városában.

A hulladékgyűjtő edények Békés, Verseny u. 4. szám alatt kedvezményesen megvásárolhatok a BKSZ Plusz Hulladékgyűjtési Nonprofit Kft.-től.

A kft. a szolgáltatási szerződéssel rendelkező lakosságnak az alábbi árakon biztosítja az edényzetet:

  • 60 literes használt hulladékgyűjtő edény bruttó ára: 6.000,- Ft,
  • 80 literes használt hulladékgyűjtő edény bruttó ára: 6.800,- Ft,
  • 120 literes használt hulladékgyűjtő edény bruttó ára: 8.800,- Ft,

60 literes edény ürítését választhatja az az ingatlanhasználó, aki életvitelszerűen egyedül lakik az ingatlanban, és azt bizonyítja a települési önkormányzat által kiadott igazolással.

80 literes edény ürítése választható olyan ingatlan esetében, ahol az ingatlanban életvitelszerűen 2 fő lakik, illetve 2 főnél nagyobb háztartások akik a rendszeres szelektívgyűjtést igénybe veszik.

120 literes edény ürítését választhatja az az ingatlanhasználó, aki nem tartozik az előbbi kettő felsorolásba.

Szemét szállítási díjat nem kell fizetni azoknak az ingatlan tulajdonosoknak, akik a tárgy időszak előtt kérik és azt követően 15 napon belül igazolják, hogy az ingatlan lakatlan. Igazolni lehet alapdíjas vízdíj (0,5 m3 vízfogyasztás/2 hó) számlával 3 havonta.

A hulladék mennyiségét a rendszeres szelektívgyűjtéssel tudják csökkenteni, amelyre az Önkormányzati rendelet alapján minden lakosnak törekednie kell!

A kommunális hulladék gyűjtésének időpontja ebben az évben az ünnepek miatt az alábbiak szerint változik:

  • 2016. december 26. hétfő helyett 2016. december 27.-én kedden

Zöldhulladék gyűjtés

A zöldhulladék gyűjtés alkalmával már nem pótoljuk a zsákokat az ingatlanoknál az elszállításkor. A zsákokat a Verseny utca 4. szám alatt található irodánkban lehet átvenni ingyenesen, lakcímkártya felmutatása ellenében.

Egy alkalommal 15 db zsák kerül kiadásra, évente összesen 6 alkalommal lehet átvenni.

Gyűjtés időpontjai ebben az évben még:

  • 2016. novemberberében, 2 hetente az év páros hetein
  • 2016. decemberben 1 alkalommal: dec 12 -16.-i héten

Szelektív hulladékgyűjtés

Családi házas övezetben élő lakos, ha még nem vette föl, illetve nem igényelt szelektív hulladékgyűjtő edényt, azt megteheti ügyfélszolgálatunkon. Továbbá felhívjuk azok figyelmét is, akik átvették az edényeket, de nem rendeltetésszerűen használják, kétszeri kiértesítés hátrahagyása után elhozzuk, és ezt követően nem lesznek jogosultak ingyenes szelektív hulladékgyűjtő edény használatára.

Aki igénybe vette a szelektív hulladékgyűjtő edényt, ezúton tájékoztatjuk, hogy az edényzet ingatlanhoz kapcsolódik és nem az igénybe vett személy nevéhez.

Ha a lakos elköltözik az adott ingatlanról, vagy bármilyen más változás lép fel, akkor azt 15 napon belül személyesen jelezni kell az ügyfélszolgálatunkon.

Gyűjtés időpontjai:

  • 2016. évében 2 hetente az év páratlan hetein.

Ügyfélfogadás

Személyes ügyintézés ügyfélszolgálati irodánkban:

5630 Békés, Verseny u. 4.

hétfő, kedd és csütörtök: 8-16 óra

szerda: 7-19 óra

péntek: 8-12 óra

Telefonos ügyintézés: 66/ 411-174

BKSZ PLUSZ Hulladékgyűjtési Nonprofit Kft.

5630 Békés, Verseny u. 4.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!