Múzeumpedagógiai foglalkozások a Békési Galériában - 1. nap


Forrás: Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum
Helyszin: Békési Galéria, Széchenyi tér, 4
A békési múzeum "A kéz kora" című kiállításához kapcsolódóan múzeumpedagógiai foglalkozásokat hirdetett az általános iskolák 3-8. osztályos diákjai számára.

A Jantyik Mátyás Múzeum kiállítását "A kéz kora" címmel a Békésen egykor létezett 6 céh (csizmadia, kovács és kerékgyártó, szűcs, tímár, ács, asztalos és lakatos) anyagából, az 1816-ban alakult első békési céh (csizmadiák céhe) 200 éves jubileumára rendeztük. A békési céheket, és az egy-egy mesterségre jellemző eszközanyagot mutatjuk be november 11-én nyílt tárlatunkon, egy-egy berendezett műhelysarkunkban (csizmadia, kerékgyártó) mintegy időutazásra hívjuk az érdeklődőket.

A tárlathoz múzeumpedagógiai programot is terveztünk, az általános iskolák 3-8. osztályos diákjait invitáltuk tárlatvezetéssel egybekötött múzeumpedagógiai foglalkozásra, ahol a 200 évvel ezelőtti mesteremberek napi munkájának megismerésén túl kézművesfoglalkozáson maguk is – mintegy céhes vándorlegényként - elkészíthették saját "mester-remekjeiket" egy-egy (mű)bőr pénztárca ("bugyelláris") vagy telefon-tok formájában. Természetesen az elkészült alkotásokat a foglalkozás végén a diákok magukkal is vihették. 2016. november 22-én (kedden) az Eötvös iskola 3. b. és a Hepp iskola 4. d. osztály járt nálunk.

Tételek: 1 - 20 / 24 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!