Elkezdődik az M44 építése


Kondoros mellett az M44 gyorsforgalmi út Tiszakürt-Kondoros közötti szakaszának alapkőletétele ünnepélyes keretek között megtörtént, ezzel megkezdődött a gyorsút ezen szakaszának kivitelezése.

A Békéscsaba és Kecskemét közötti mintegy 120 kilométeres útpálya 2022-re tervezett teljes kiépítése nettó 327 milliárd forintba kerül, ebből a most induló 61 kilométeres nyomvonal beruházásának költsége 144 milliárd forint - mondta el az ünnepségen Tasó László a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikai ügyekért felelős államtitkára.

A rendezvényen beszédet mondott Tasó László államtitkáron kívül még Vantara Gyula, a térség országgyűlési képviselője, Békés megye fejlesztési biztosa, Dankó Béla, Békés megye 2. választókerületének országgyűlési képviselője, Gajda Róbert, Békés Megyei Kormányhivatal vezető kormánymegbízott és Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója.

Gajda Róbert, Békés Megyei Kormányhivatal vezető kormánymegbízott beszédében hangsúlyozta, hogy a Magyar Kormány e beruházásnak a megvalósításával azt üzeni az itt élő emberek számára, hogy Békés megye is fontos, és ez a régió is megvalósíthat akár több száz milliárd forintos beruházásokat nemzetgazdasági forrásból. Ez a siker elsősorban gazdasági, és a várható hatásai is leginkább a gazdaságban mutatkoznak meg. A kétszer-kétsávos útnak köszönhetően gyorsabb, biztonságosabb lehet az eljutás Budapestre, erőteljesebben bekapcsolódhat a megye az ország gazdasági vérkeringésébe. A fejlesztés jó lehetőség, mely más infrastrukturális beruházások megvalósításával növelheti megyénk versenyképességét.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!