Izsó Gábor polgármester karácsonyi köszöntője


Ünneplő Békésiek, Kedves Hölgyeim és Uraim!

Karácsonyhoz közeledve, jókívánságokkal és a szép ünnep reménységével eltelve néha megesik az is, hogy mire elérjük a várva-várt pillanatot, mire lehull a titokzatosság jótékony leple, nem találjuk a csodát.

Mert valljuk be, öntudatra ébredésünk, és ezzel együtt a karácsonnyal való első találkozásunk is a csoda és a csodavárás jegyében történik.

Az adventi időszak, a várakozás boldog izgalma már erre készít fel bennünket, hiszen az ünnep a legkevésbé maga a dátum, de még csak nem is az ajándékok feletti öröm.

Az ünnep bennünk, általunk születik meg így mi magunk is ünneppé tehetjük akármelyik nap, bármelyik percét is akár.

Így történt ez 2016 esztendővel ezelőtt is, Tisztelet Békésiek, amikor maga a teremtő Isten döntött úgy, hogy ünnepet küld a világra. Ünnepet, s benne Megváltót, reménységet és támaszt a hitehagyott, csüggedt emberiségnek.

A csoda tehát a mienk és a benne rejlő erő és szeretet ilyenkor, karácsony idején valóban kiárad a világra.

Az otthonokban csillogó karácsonyfák, a sötétséget legyőző gyertyák sokasága nem csupán otthonainkba, de lelkünkbe is elhozza a fényt. A fényt, amely láttat és látni enged szépet és jót éppúgy, mint bánatot és veszteséget.

Ám mégis a szépség, az öröm ezen fény és a belőle áradó meleg mai fő üzenete, hiszen egy küzdelmes év végén újra együtt lehetünk azokkal, akikért dolgoztunk és együtt emlékezhetünk az ünnep pillanataiban azokra is, akik értünk dolgoztak, és éltek egykor.

Hiszem, hogy a Karácsony békéje, a betlehemi jászol csendje költözik minden otthonba a szenteste varázsával, mint ahogy hiszem, hogy a ma embere sem érez kevesebbet az ünnep pillanataiban, mint a kisded köszöntésére érkező, megilletődött pásztorok.

És az ünnep, a benne kissé meglassuló idő nem csak a jelent öltözteti díszbe, de minket, magunkat is érzékenyebbé tesz. Gondolataink haza - hazaszállnak, tekintetünk pedig egyre gyakrabban keresi társaink, szeretteink pillantását. Figyeljünk egymásra, de figyeljünk azokra is, akiknek talán nem adatik meg, hogy családi körben éljék meg az ünnepet. Egy jó szó, néhány őszinte kérdés szebb lehet akármelyik ajándéknál.

Legyen hát az idei az egymásra találások ünnepe mindenki számára. Bízom abban, hogy minden otthont, minden családot elér ma is az első, betlehemi karácsonyéj üdvözítő üzenete.

Mind a magam, mind családom, munkatársaim nevében áldott, békés karácsonyt kívánok Békés város minden lakójának!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!