Kedves békésiek!


Megjelent: 2017 Január 6. ( Péntek ) 09:22
Módosítva: 2017 Január 9. ( Hétfő ) 12:02
Erdélyi Imola igazgató asszony felhívása!

Fontosnak tartom, hogy 2017. év elején egy felhívást, (amely kérés is egyben) tegyek közé - a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdőben dolgozó szakorvosok illetve háziorvosok nevében is - a Békési egészségügyi ellátás kedvező helyzetéről.

A nagymértékű orvoshiány miatt nagyon sok településen ellátatlanok a háziorvosi körzetek, ahogy Békésen is ellátatlan volt a 8-as körzet hosszú éveken át. Vannak olyan települések, ahol az orvoshiány miatt másik településre kénytelenek átjárni a betegek, ha orvosi ellátásban szeretnének részesülni. Ráadásul a várakozási idő is meghosszabbodott az utóbbi években. Ilyen tekintetben is a békési betegek sokkal jobb orvosi ellátásnak örvendhetnek, akár a megyei átlagot tekintjük, akár az országosat. Békés megyében a háziorvosi rendelőknél a várakozási idő átlagosan 3 óra, és a szakorvosi várólisták átlagosan 3 hónaposak.

Békésen a helyzet - hangsúlyozom - kedvezőbb az átlagnál, hisz azáltal, hogy Dr.Rus Gal Paul Békésre került, mind a nyolc felnőtt háziorvosi állás betöltésre került. Dr.Rus Gal Paul 2016 november 1-től látja el a háziorvosi feladatokat a 8-as körzetben. Sok problémával kell szembenéznie, amelyek abból adódnak, hogy hosszú éveken óta ellátatlan volt ez a körzet, ezért a páciensek személyes adataitól kezdve az egészségi állapotukig mindent át kell néznie és szükség esetén kijavítania. Ez sok időt vesz igénybe kétségtelen, de elengedhetetlen, hisz csak úgy kezelheti felelősséggel betegeit, ha előbb reális állapotukat felméri. Ezt mindenféleképpen meg kell értenie minden betegnek, aki ebbe a körzetbe tartozik.

Békésen a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő járóbeteg-szakellátásain is kedvezőbb a helyzet hisz minden szakrendelésen van orvos (sőt vannak szakrendelések ahol több orvos is van), így várólistáról alig beszélhetünk, szinte azonnali ellátásban részesülnek a páciensek, vagy a várakozási idő is jóval rövidebb az átlagosnál. Valamint szerencsés helyzet az is, hogy a háziorvosi rendelők is ebben az intézményben találhatók, így a szakorvosi ellátásba való átküldés sem okoz problémát és az időpont kérése sem.

Dr.Rus Gal Paul nem az egyedüli orvos, aki 2016.évben elkezdte rendelését Békésen: Dr. Abrudán Klára reumatológus szakorvos, Dr. Dombi Attila reumatológus szakorvos, Dr. Urbancsok Judit reumatológus főorvos, Dr. Bartóki László urológus főorvos is Békésen rendelnek. Valamint 2017 januárjától Dr. Ottlakán Aurél sebész főorvos is nálunk rendel. Rövidesen Dr. Kis Anita személyében főállású iskolaorvost is üdvözölhetünk körünkben. Ezek mind a lakosság érdekét szolgálják és a jelenlegi orvoshiányban nagy és értékelendő dolgok.

Ezért hangsúlyozottan kérem a lakosságot, hogy türelemmel legyenek az esetleges várakozások miatt (amelyek ismétlem még mindig sokkal kedvezőbbek a megyei átlagnál), mert mindenki színvonalas orvosi ellátásba részesül.

Megértésüket köszönöm.

Békés, 2017. január 5.

Erdélyi Imola Erzsébet

Igazgató


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!