Kölyök – Akadémia Tehetségpont


Ének - zene tehetségműhely

"Pedagógiai munkánk során azon dolgozunk, hogy a református iskolába járó gyermekek kibontakoztathassák képességeiket, megtaláljuk számukra azt, amiben tehetségesek, amiben örömüket lelik!"

Iskolánkban 2007 óta működik kisénekkar, amelynek legfőbb célja, hogy megismertesse a gyermekeket az éneklés, zenélés örömével, valamint segítségükre legyen a zene élményt nyújtó megismeréséhez és élvezetéhez.

Kiskórusunk karvezetője Tóth Norbert tanító – kántor, aki csaknem 40 tanulóval foglalkozik, az elsősöktől a hetedikesig. A foglalkozásokon fiúk és lányok készülnek alkalomról alkalomra, hogy zenei - énekesi talentumukkal szolgáljanak, mások lelki épülésére legyenek.

Éppen ezért egész tanéves munkájuk színvonalas fellépésekben érik be és teljesedik csak ki igazán, ahol a gyermekek a tanult művek által valamit adhatnak abból, amit ők maguk is kaptak, megtapasztaltak. Ilyen alkalom többek között a minden évben megrendezésre kerülő Karácsonyi Hangverseny is.

A tehetségműhely keretében versenyfelkészítés is történik, az előző tanévben pl. a Béres Ferenc Országos Református Éneklő Versenyen, Budapesten a következő eredmények születtek:

Pankotai Edina arany, Gyaraki Lívia és Krizsanyik Dorina ezüst minősítést kapott, Pocsaji László Norbert különdíjban részesült.

Felkészítőik: Tóth Norbert, Arató Tamás és Sas Sarolta voltak.

A fent említett pozitívumokból is adódik, hogy a kórus közösségformáló erőt képvisel. A zenei oktatás legfőbb célja az érzelmi, értelmi és jellemnevelés, a teljes személyiség sokoldalú fejlesztése, hiszen ahogy egykor Kodály is mondta:

"Teljes lelki élet zene nélkül nincs.

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be."

Akkreditált Kiváló Tehetségpont


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!