Szabadfogas - Február 5-ig folytatódik az akció!


Megjelent: 2017 Január 13. ( Péntek ) 12:33
Módosítva: 2017 Január 25. ( Szerda ) 08:15
A nagy hideg miatt február 5-ig biztosan folytatódik az akció!

Összefogott a Békés Városi Szociális Szolgáltató és a Fess Rochilde - Békésen is ingyen meleg holmikhoz juthatnak a rászorulók, és segíthetnek a jó szándékúak!

Továbbra is várják a meleg ruha és kabát felajánlásokat a "fogasra", illetve, ha nem akarja valaki direktbe kitenni a felajánlását, akkor a Családsegítő Szolgálathoz is behozhtaja!

A FESS ROCHILDE használtruha üzlet tulajdonosai Gutiné Beinschródt Erzsébet és Guti Imre ötlete nyomán Békésen is működik a Szabadfogas elképzelés. A kezdeményezés támogatása miatt mai napon megállapodás köttetett az ötletgazda és a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ között. Az Intézmény úgy gondolja, hogy a célcsoport ismerőjeként segíteni tudja a helyi vállalkozás kezdeményezését.

A város főterén már szemmel látható a segítség, mely a hideg idő beálltára tekintettel, a nagyvárosok példáit követve jött létre. Erzsike úgy gondolta, hogy a kezdő lépések megtételével, további segítésre ösztönzi a lakosságot. A Szabadfogas lényege, hogy egy preferált közterületi részre, fogasra meleg holmit helyezünk ki, és onnan ki-ki az igényei szerint választhat kesztyűt, sapkát illetve kabátot. Az akció számít azonban olyan darabokra, is, amelyeket eredeti gazdájuk már nélkülözni képes, és fel kíván ajánlani a hideg idő miatt rászorultnak minősülő egyéneknek. A szervezők célja, hogy senki ne hűljön ki a tartós téli hideg időben, valamint aki nem tud fűteni otthonában, legalább melegen felöltözhessen. A közösségi oldalon már terjedő kezdeményezést kívánja támogatni a Szociális Szolgáltató Központ vezetése és kollektívája is, remélve, hogy a helyi vállalkozás és az Intézmény kapcsolatának nem utolsó közös megmozdulása ez a mostani. Erzsike és Imre, Kádasné Öreg Juliannával történt egyeztetést követően, arról is megállapodtak, hogy a "maradék" téli ruhadarabokat az intézmény által működtetett hajléktalan szálláson ellátottaknak ajánlják fel.

Kérünk minden olyan segíteni kívánó lakost, akik tud segíteni, a téli ruhadarabot tegye ki a Múzeum térre vezető árkád alatti fogasra, vagy vigye a BVSZSZK (Családsegítő Szolgálat) székhelyére a Jantyik 1. szám alá.

Segítségüket előre is köszönjük!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!