CALLE PUBFOOD BÉKÉS - NYÍREGYHÁZA BLUE SHARKS (Kosárlabda)


Megjelent: 2017 Január 16. ( Hétfő ) 13:07
Módosítva: 2017 Január 18. ( Szerda ) 12:10
CALLE PUBFODD BÉKÉS - NYÍREGYHÁZA BLUE SHARKS 79 : 88 ( 20 : 20, 29 : 21, 12 : 18, 18 : 29 )

Bosszantó lett a vége

A havas, jeges utak ellenére sokan gondolták úgy , hogy szombaton este eljönnek szurkolni a BSzSK felnőtt és U 20-as csapatának. A közlekedés a járdákon sem volt egyszerű. (Jó lenne, ha egyszer végigsétálna a kerület képviselője a belvárosi utcákon, mondjuk a sportcsarnokig. ) Az év első hazai mérkőzésére ugyan teltház nem jött össze, de legalább 150 néző várta, hogy pályára lépjenek a Gladiátorok. Nem is hiába tették, hiszen az első perctől kezdődően egy szoros meccsen szoríthattak a fiúknak, akik most egytől-egyig küzdősen, hajtósan léptek pályára. Az első kosarat mi szereztük, de az indulás mégis jobban sikerült a nyíregyházi ellenfelünknek. Az 5.perctől kezdve visszazárkóztunk és kiegyenlítettünk. Kiváló teljesítményt mutatott ebben a szakaszban Krstic Dániel. Első negyed:20-20
Rengeteg hibát vétve vezényelte a mérkőzést a kiküldött játékvezetői gárda, ami nem a mi oldalunknak kedvezett. A második negyedben azonban még ezt is elbírta a csapat játéka, akik nagyon szép összehangolt támadással és jó védekezéssel jelentős előnyhöz jutott. Koma Dániel és Kertész Dániel mellett végre Nagy Balázstól is olyan koncentrált játékot láthattunk, amire kb. a szezon elejétől várnak Békésen. Félidőben sokak véleménye volt, hogy meglesz a győzelem- végre! Második negyed: 49-41
A 8 pontos előnyünket csak a harmadik negyed közepéig sikerült tartani. Nálam okosabbak azt mondták, hogy a zónázásra tért nyíregyházi védekezés zavart meg bennünket. Én, mint rutinos szurkoló azt láttam, hogy kapkodni kezdtünk és egyéni megoldásban gondolkodott néhány játékos. Nem mintha nem lenne helye néha ennek, csak az mindenképpen 50-50 %- os, azaz vagy bejön, vagy nem. S most az utóbbit nézhettük végig. A harmadik negyed zavarában a szurkolást is megkapta a csapat, hiszen a maroknyi GU mellé a nézők zöme is beállt buzdítani. Előnyünkből mégis 11 pontos hátrány alakult ki az utolsó 15 perc előtt.
Talán itt kellett volna kicsit még harapósabbá tenni a pályára lépő játékosokat, de igaziból 4 játékossal, nem lehet nagyot álmodni. A fiatalok bátortalan hozzáállása nehezíti azt a célt, amit el akartunk érni. Sajnos sokszor rajtuk ment el egy-egy lehetőség. Félénkségük nem indokolt, hiszen az U20-as meccsen pontosan megmutatták, hogy mindketten kiváló játékosok, akik betörni és bravúros kosarakat szerezni is képesek.
A vége bukta lett, annak ellenére, hogy mi mézes puszival készültünk!
Calle PubFood Békés - Nyíregyháza Blue Sharks: 79-88 (20-20; 29-21; 12-18; 18-29)
Krstic D.: 28/12; Nagy B.: 14/3 Koma D.: 20; Molnár Á.: 3/3; Kertész D.: 8;
Zsíros G.: 2; Gruda G.: 4; Nagy Cs.; Csorba Sz.; Demkó J.; Balog G.; Bánszki R.;
Jv.: Menyhárt Ferenc, Kapusi Gábor, Győrki Imre MKOSZ ell.: Bernáth András

Sokan maradtak az U20-as meccsre is, pedig meglehetősen későn kezdhették az összecsapást. Minden elismerésem a fiataloké, akik hihetetlenül hajtottak. A gyors és kemény meccsről Csorba Szabolcs a következő módon értékelt:

Kiélezett mérkőzésen, jó csapat ellen, bár vereséget szenvedtünk, de a mutatott játék nagyon biztató volt. Az előző fordulókhoz képest a csapatmunkánk előre lépést mutat, a dobó formánkon kellene javítanunk, leginkább ez döntötte el a mérkőzés végkimenetelét.

Békési SzSK - Nyíregyháza Blue Sharks: 65-75 (13-16, 12-21; 23-15; 17-23)
Sipaki I.: 2; Demkó J.: 12; Molnár Á.: 20; Nagy Cs.: 12; Bánszki R.: 12/6;
Tóth Cs.: 1; Korcsmáros Cs.: 1; Plavecz A.: 3; Horváth B., Balog T., Budai G., Nógrádi Zs.

Ui: Köszönet a Gingerbread Kft-nek, akiknek köszönhetően minden szurkolót mézes puszedlivel kínálhattunk meg a belépéskor. A békési cég termékei országosan ismertek, de már külföldi megrendelőik is vannak. A PUSZI nevű süteményt Polgári Melinda és Polgár Nóra nyújtotta át.
Köszönet a törlésért Mészáros Gábornak is!

Hajrá Békés! Hajrá Gladiátorok!

Erdei K.

Tételek: 1 - 20 / 142 (8 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!