Jobban bírtuk a hajrát!


Két győzelemmel érkezett haza a BSzSK!

Vasárnap délután mérkőztek meg a nagykőrösi ellenfeleikkel a BSzSk kosárlabdásai. Az U20-as csapatunk mérkőzéséről Csorba Szabolcs a következőket mondta:
" Molnár Ákost és Nagy Csabát nélkülözve, a vártnál nehezebben, de győzelmet arattunk. U18-as korú játékosaink ismét nagyon jól helyt álltak. Dobóformánk még mindig hagy kívánnivalót maga után, ziccer dobásaink rendre kimaradtak. Ha ezen sikerül javítanunk, a következő fordulóbeli ellenfelünk ellen is lehetnek esélyeink."
A mezőny egyik legjobb dobóteljesítményét Demkó József produkálta. Ő a következőket nyilatkozta a meccs után:
"Meccsről meccsre többet,jobbat szeretnék hozzátenni a csapatmunkához. Nagyon örülök a győzelmünknek!"

Nagykőrösi Sólymok KE - Békési SzSK: 68 – 76
(18-20; 20-24; 21-14; 9-18)
Jv.: Simin Tamás, Velkey István

Sipaki I.: 11; Tóth Cs.: 8; Demkó J.: 16; Sódar D.: 12; Bánszki R.: 12/6
Korcsmáros Cs.: 11/3; Plavecz A.: 6; Kovács Á., Bánszki D., Nagy Cs., Molnár Á.

Józsi a helyszínen szurkolt a felnőtt csapat meccsén, akik szintén győzelemmel jöhettek haza. A szoros első 3 negyed után nem fújt ki a csapat , a hajrában miénk lett a győzelem. Erről ő így nyilatkozott:
"Jó volt nézni,ahogy a nagyok hajtanak minden egyes pontért, labdáért és egymásért. Sok jó befejezést láttunk a pályán küzdő csapattársainktól. Mindenki hajtott ezerrel,öröm volt nézni. Nagyon tetszett Molnár Ákos és Zsíros Gabi pár dobása. Remélem sok ilyen meccset átélhetünk még!"

Balog Vilmos edző részletesen értékelt:

"Érdekes mérkőzésre volt kilátás Nagykőrösön. Az előző fordulóban mindkét csapat botlott. A Nagykőröst elgázolta a megújult DEAC, mi pedig hazai pályán szoros meccsen kaptunk ki a Nyíregyházától. Vajon kit viselt meg jobban a kudarc? Ki tud talpra állni?
Kedden úgy nézett ki, hogy hatalmas gödörben vagyunk. Nem sokat adtam volna a hétvégi sikerért. Aztán szerda estére valami változott. Jó edzés volt. A pénteki pedig az egész szezonban a legjobb hozzáállást mutatta a csapat minden tagja részéről. Sebesség, koncentrált feladat végrehajtás, jó hangulat… Aznap este úgy éreztem, hogy nem lesz baj Nagykőrösön, nem lehet baj a mérkőzésen.
Szombaton a csapategység is épült egy kis bútorpakolással. Majd a dobóedzés is rendben volt.
Mindenki egészséges, mindenki a fedélzeten.

A melegítés elején kíváncsian néztük a kőrösi csapat összetételét. A csapat motorja, Tóth Viktor sehol, 12 játékos melegít, viszont a jegyzőkönyvben be van írva… Aztán a kezdés előtt negyed órával befutott, szó szerint befutott és sietve öltözött.
Így viszont nem kezdett. Ezt igyekeztünk kihasználni, ami jól is sikerült. Nagy Balázs és Krstic tripláival 6-0-ra elhúztunk, egy pillanatra. Aztán jött a hazai tüzérség. Gyorsan berámoltak ők is egy triplát.
Majd felváltva estek a kosarak egészen a 6. percig, amikor 12-16-os állás után a hazai csapat Mácsai és Szablics pontjaival fordított. Kertész büntetőire az időközben már pályára lépett Tóth Viktortól érkezett egy tripla, csapatuk 4. sikeres hármasa, így 2 pontos vezetést mutatott a tábla. A negyed végén Krstic kettesével, majd Koma Dani büntetőivel ismét nálunk volt az előny, ám Molnár Miklós hárompontosa zárta ezt a szakaszt, így 1 pontos hátránnyal mentünk a rövid pihenőre. A lepattanózásban kértünk nagyobb figyelmet, hogy ne engedjünk második esélyeket a hazai csapatnak, illetve a triplákkal szemben igyekeztünk rendezni a védekezést.

A második negyed eleje ismét Nagy Balázsé volt, majd megint csak felváltva vezettek a csapatok. Pontszegény negyedet láthattak az egész szép számban kilátogató nézők, ahol úgy tűnt, hogy marad az 1 pontos hátrányunk, ám a dudaszó pillanatában a saját térfelünk közepéről dobással kísérletező Koma Danit faultolta az ellenfél rutinos játékosa, Mácsai. Dani büntetett, mindhárom dobása bement, így +2 – vel zártuk a negyedet.
A hazai csapat betömörült a palánkja alá, így centereink kevésbé tudtak érvényesülni a sokszor a fault határán védekező hazai játékosokkal szemben, ezért a félidőben arról beszéltünk, hogy a bepasszok után többször adják ki a labdát a magas embereink, amit aztán a második félidőben meg is valósítottunk. A győzelem kulcsa a türelmes játékban rejlett.
Azonban a harmadik negyedek ebben a szezonban a csapatunk számára rendre vesszőfutássá váltak, így volt bennem egy kis félsz, hogyan hozzuk le ezt a szakaszt.

Minden félelmem bekövetkezni látszott 2 percnyi játék után. 8 kapott ponttal szemben egy Koma-kosár a mi oldalunkon. A második sikeres hazai tripla után rögtön időt is kértünk, hogy rendezzük a sorokat. Az időkérés most hatásosnak bizonyult, Koma Dani kosár jó+1 dobásos akcióját Nagy Balázs fejelte meg egy triplával, így máris átvettük a vezetést. Azonban a forgatókönyv maradt az első félidőben megszokott, felváltva estek a kosarak, egyik csapat sem tudott ellépni ellenfelétől. Hazai oldalon Tóth Viktor, Mácsai és Kovács szállították a pontokat, nálunk pedig Kertész és Koma tolta a csapat szekerét. Zsíros szép akció végén dobott triplájánál kicsit fellélegezhettünk, végre bement egy kinti dobásunk. A negyed végére egalizáltuk az eredményt, 60-60 állt az eredményjelzőn.

A játékvezetők korrekt módon figyelmeztették a csapatokat a sportszerű viselkedésre, játékra, hogy ne nekik kelljen eldönteniük a mérkőzést.
Az első két percben Tóth és Nagy Balázs pontjainak örülhettek a nézők, ki-ki pártállása szerint, ám a harmadik perctől támadójátékunk új lendületet kapott. Balázs után Koma Dani 4 pontja következett, majd Krstic sokkolta a hazai csapatot három középtávoli kosarával. Egyik nehezebb dobás volt mint a másik, de bementek. 70-80 lett az eredmény. Ehhez persze kellett az is, hogy a védekezésünk is feljavuljon. Az egy-egy elleni védekezésünk jobban működött, mint korábban. Hazai időkérés következett. Minden úgy történt, ahogyan gondoltuk, kijöttek egészpályás letámadással, kinti dobásokkal próbálkoztak. Kicsit meg is zavartak bennünket, eladott labdáink után gyors hazai kosarak következtek, így 2 pontra apadt az előnyünk. Újabb időkérés, most nekünk kellett változtatni. Jól jöttünk ki belőle. Kertész Dani dobott egy bravúros triplát a hosszú támadásunk végén, majd Kertész indításából dobott könnyű ziccert Molnár Ákos. A végére büntetőpárbajjá alakult a meccs, ahol mi 6-ból 5-öt értékesítettünk. A végén még Kertész Dani dobott egy ziccert, ezzel 93-81-re nyerni tudtunk idegenben.

Nem volt könnyű győzelem, megdolgozott érte a csapat. Támadásban voltak szépen végig játszott akcióink, voltak bravúros megoldásaink, de be-becsúszott egy-egy hiba is. Eladott labdáink száma most is magas lett. A büntetőzés terén jól állunk, a végjátékban is magabiztosan érvényesítettük a dobásokat."

Nagy Balázs ismét remek formában volt. A gratulációnkon túl tőle is megkérdeztük, hogy miként látta belülről a meccset:
"Nehéz meccs volt. Nagyon keményen, faulthatáron védekezett a Nagykőrös végig! Főleg alsó poszton, pláne amikor bement Komának a labda! De mezőnyposzton is végig ott voltak, pont ezért Lakosa Zsolt sokat is cserélte játékosait. Fontosnak tartom ezt a győzelmet, bízom a hasonló folytatásban is! Jó újra sikerélménnyel kezdeni a hetet!"

Szabó Máté és a szülei elutaztak a mérkőzésre. Szabóné Hégely Ágnes szurkolóként így látta meccset:
"Ami a legjobban tetszett az, hogy végre elhitték magukról a fiúk, le tudják győzni az ellenfelet! Szerintem sokkal kiegyensúlyozottabb játékot játszottak, mint az utóbbi meccseken. Számomra most sokkal profibbaknak tűntek, mint az ellenfél, és ezt be is bizonyították. Bár szoros volt végig a játék, a végén nem megijedtek, hanem felturbózták magukat és győztek. A három K ismét a vállán vitte a játékot, de jól játszott Nagy Balázs is. Balázsnak volt egy olyan akciója, amikor 2 pontosat védett, aztán támadott és bedobta a 3 pontost. A végére Kristic is csak úgy záporozta a dobásokat. Nem esett szét a csapat, összetartottak és megnyerték a játékot!!!! A végén olyan jó volt látni az összes játékos és az edzők arcán a megkönnyebbülést, az örömöt! Ez mindennél többet ért!!! "

NBIB: Nagykőrösi Sólymok KE - Calle PubFood Békés: 81 – 93
(23-22; 13-16; 24-22; 21-33)
Jv.: Reisz Péter, Földi László, Tóth Mihály MKOSZ ell.: Téczely Tamás
Krstic D.: 17/3; Nagy B.: 22/9; Koma D.: 26; Molnár Á.: 7; Kertész D.: 15/3; Zsíros G.: 6/3 Gruda G., Nagy Cs. Csorba Sz., Demkó J., Balog G. ,Bánszki R.

A folytatásban az Óbudai Kaszások elleni meccsre készülünk. A KÉSZ bál rendezvényét a sportcsarnokban tartják, így ezt a találkozót Mezőberényben rendezzük január 28-án szombaton 18.00 órától, ami zárt kapus mérkőzés lesz.

Hajrá Békés!

A helyszínen Csorba-Kohári Döniz és Szabóné Hégely Ágnes készített fotókat.

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


kosárlabda