Milyen évet zárt a Kajak-Kenu Klub?


Évet zárt és egyben nyitott is a Békési Kajak-Kenu Klub, a vezetőség tagjával, Kálmán Tiborral mi is értékeltük az évet.

Békés Mátrix: Hány fő sportol jelenleg az egyesületben?

Kálmán Tibor: A tagdíjfizető, rendszeres edzéslátogató tagok száma 139 fő. Emellett a tavaszi - őszi időszakban még 20-30 főre tehető a szabadidős jelleggel megjelenő, visszatérő érdeklődők száma.

Békés Mátrix: Kik voltak a legeredményesebb sportolóitok idén

Kálmán Tibor: A 2016. év legkiemelkedőbb versenyzője Laczó Dániel (világbajnok, magyar bajnok)

Még kiemelkedő nemzetközi eredményt elérő versenyzőink: Kálmán András (Sárkányhajó EB 1. hely) Kmotricza Igor (Sárkányhajó EB 3. helyezés)

Magyar bajnok lettek még Jurecska Márk, Madarász Karola, Kálmán Katalin, Kiss Bernadett, Tóth Evelin, Pardi-Kis László, Bohus Tamás, Vaszkó Viktor, Farkas Áron, Bátori Gábor, Pomázi Rebeka, Dobi István, Mózes Ildikó.

Magyar bajnoki második helyezettek: Seller László, Kálmán Tibor, Dr. Nagy György, Papp István, Makoviczki András, Csíbor Péter, Kis Zoltán, Kondacs Kristóf

Ők a klub legkiemelkedőbb eredményeit elérő tagjai, mellettük még nagyon sokan nagyon sok szép, és értékes helyezést értek el 2016-ban.

Békés Mátrix: Milyen terveitek vannak 2017-re?

Kálmán Tibor: Szeretnék végre befejezni a Tátra utca 36. és 34. szám alatt található két ingatlan felújítását, korszerűsítését.

Nagy öröm számunkra, hogy 2016-ban az egyesületi rangsorban a 20. helyen sikerült végezni. (Az országban mára meghaladja a 140-et az egyesületek száma).

Továbbra is cél az egyesületi rangsor első negyedében maradni. 2017-ben is 2-3 főt szeretnénk delegálni a korosztályos nemzeti válogatottakba.

Az eredményességünk megőrzése, javulása mellett minél több fiatallal, idősebbel akarjuk megismertetni a Körösök szépségeit, megtanítani Őket "vízen járni".

Aki szeretne csatlakozni a klubhoz, minden délután megtalál minket a Tátra u. 36. szám alatt!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!