Évzáró közgyűlés a vésztői polgárőrségnél


Vésztői Önkéntes Polgárőr Egyesület 2017. február 4 -én tartotta évértékelő közgyűlését.

Évzáró közgyűlés a vésztői polgárőrségnél

Vésztői Önkéntes Polgárőr Egyesület 2017. február 4 -én tartotta évértékelő közgyűlését.

Pardi Géza elnök köszöntötte a tagságot és a meghívott vendégeket.

A Közgyűlést megtisztelte jelenlétével Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke, Tarsoly János r. százados Vésztő város Rendőrős vezetője, Molnár Sándor Vésztő város polgármestere, Pellei Sándor a szeghalmi, Kormányos László a kőrösújfalusi és Gazsó Attila a füzesgyarmati polgárőrség elnöke.


Megválasztották a közgyűlés jegyzőkönyvvezetőjét és a jegyzőkönyv hitelesítőket, majd elfogadták a napirendi pontokat. Elsőként az elnöki beszámoló következett, amit Pardi Géza elnök terjesztett a közgyűlés elé. Kiemelte, hogy a tagság nagyon aktív, ez megmutatkozik a teljesítményekben is. Részletesen ismertette az Egyesület 2016. évi tevékenységét. Nagyon fontos volt a tanév kezdetén, az iskola környékén a közös szolgálat ellátása, valamint a sport és városi rendezvények biztosítása. A kegyeleti ünnepkor a temető és környékén töltött szolgálatok, amit a lakosság is megköszönt.

A pénzügyi beszámolóból kiderült, hogy az egyesület nagyon jól gazdálkodott az elmúlt évben. Közgyűlés elé lett terjesztve az Egyesület 2017. évi pénzügyi tervezete. A beszámolók és előterjesztések után a felügyelő bizottság megállapításai kerültek ismertetésre. A felügyelő bizottság jónak ítélte az egyesület gazdálkodási tevékenységét és javasolta beszámolókat elfogadásra .

Elsőként Molnár Sándor polgármester kért szót. Nagyra tartja a polgárőrök önzetlen feladat vállalását, amivel nagyban hozzájárultak a város lakosságának közbiztonság érzetének javításához. Örömét fejezte ki, hogy Vésztő város területén egy jól szervezet közösség dolgozik a lakosság érdekében és a lakosság nevében megköszönte a polgárőrök munkáját. Biztosította a jelenlévőket, hogy a jövőben is számíthatnak az Önkormányzat támogatására. További tevékenységükhöz sok sikert kívánt..

Ezután Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke, ismertette gondolatait. Kiemelte, nagyon őrül annak, hogy az egyesület kiemelten jól működik. Példaértékű gazdálkodás és az a kapcsolati rendszer, melyet a Vésztói Polgárőr Egyesület kiépített a társszervekkel és a települések lakóival a közbiztonság érdekében. Megköszönte a polgárőrök 2016. évben végzett munkáját., sok sikert kívánt a 2017. évi feladatok megoldásához.

Tarsoly János a vésztői Rendőrőrs vezetője, elismerően szólt az Egyesület tevékenységéről, megköszönte a polgárőrök önkéntes munkavégzését, nagyon fontosnak tartja a közös szolgálatok ellátását és jövőben is igénylik azt. Köszönet mindem polgárőrnek a bűnmegelőzés területén kifejtett tevékenységéért.

Egyhangú szavazással elfogadták a 2016. évi tevékenységi, - pénzügyi, - felügyelő bizottsági beszámolót, valamint a 2017. évi pénzügyi tervezetet.

Ezután elismerések, jutalmak adományozásával köszönték meg a legjobban teljesítőknek a munkájukat.

Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége Oklevelét és Ajándék csomagot kapott:

Sági Attila és Miczura Zoltán polgárőr

Vésztői Önkéntes Polgárőr Egyesület jutalmát kapta :

Bak János , Károlyi Sándor és Lázár József polgárőr.

Elismerések átadása után Pardi Géza elnök önként tett egy bejelentést :

- Idős korára való tekintettel kéri a tagságot, hogy az elkövetkezendő időben gondoskodjanak egy fiatal polgárőr személyében az utódjáról.

A bejelentésre Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke reagált:

Megköszönte Pardi Géza a több évtizedes polgárőri tevékenységét, biztosította hogy a BMPSZ továbbra is számit munkájára. További tevékenységéhez erő, egészséget kívánt.

Tételek: 1 - 20 / 37 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!