Itt a Pajta Street Food!


Megjelent: 2017 Február 15. ( Szerda ) 17:40
Módosítva: 2017 Február 15. ( Szerda ) 18:44
Mindenből a legjobb a csabai koripályánál, mi már megkóstoltuk az egyedi hamburgert és a Kolb-dogot is!

Kovács Józsi retró Rózsafa-diszkóval rukkol elő, közben készül a Pajta Burger és Kolb-dog. Lehet korcsolyázni, a büfénél puncsot, forralt bort, teát inni. Mindez, így együtt február 18-án, szombaton Békéscsabán, a Gyulai úti Rendezvénypajta büféjénél, melegedőjében és a jégpályán.

A Pajta Burgert és a Kolb-dogot előre teszteltük, mivel már kaphatók. Győri Tibor fanatikus gasztronómus készíti a különleges finomságokat. Pesten tanulta ki a minőségi hamburger csínját-bínját, bepillanthattunk az alkotás folyamatába.

A marhahús a kiindulópont, sok közül a magyar tarka jött be. Nyolcvan százalék nemes marhahús húsz százalék marhavesefaggyúval. A 20 dekás, nyers hamburgerhús be az Amerikából érkezett, időre beállított sütőbe, és csak ekkor fűszerezve borsos, sós fűszerrel. Jöhet egy kis folyékony füst, majd ráolvasztva az érlelt cheddar sajt, számos sajtból ezt találták a legjobbnak. Amerikai mustár, nyolcvan százalékos étolajtartalmú, krémes majonéz, ketchup, hazai paradicsom, savanyú uborka, villámsavanyított lilahagyma, saláta és szinte csörögére sült bacon szalonna. Kívánságra egy kis jalapeno paprika. Ja, és hogy mibe megy mindez bele? Gyulai pékség által sütött minőségi zsömlébe. Megkóstoltuk, valóban street food minőség, vagyis egyedi gyorsétel, melyet gyorsan befalatoztunk, és kaptunk mellé egy kis sült burgonyát is. Itt norvég lett a befutó, de ez is illik egy jégpályához.

Azért ,,desszertnek" még elment egy Kolb-dog. A szintén a gyulai pékség készítette kifliben természetesen juhbélbe töltött csabai kolbász képezte a lényeget, ehhez jött a saláta, uborka, mustár, ketchup, majonéz.

Jóllakottan hallgattuk Kovács Józsefet, a szombati, a Rendezvénypajta melegedőjében tartandó Rózsafa Retró Buli diszkósát, egyelőre csak szóban.

– A ’80-as, ’90-es években Békéscsabán egy fogalom volt a Rózsafa, ezt a hangulatot elevenítjük fel – mondta. – Sok mindent lejátszok, amit akkor is lejátszottam, lesz, amit eredetiben, más zenéket feldolgozásként.

A retróbuli hangulata elér a korcsolyapályára is, tehát lehet régi diszkószámokra korizni. Hégely Sándor, a Rendezvénypajta tulajdonosa hangsúlyozta, programjaik sokszínűségének éppen az a célja, hogy több korosztályt is kiszolgáljanak, hiszen sok esetben a gyermekek szüleikkel, nagyszüleikkel érkeznek vagy éppen fordítva, a szülők, nagyszülők magukkal hozzák gyermekeiket, unokáikat is.

Minden, amit még tudni érdemes: www.rendezvenypajta.hu

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!