Évzáró Közgyűlés Mezőhegyesen


Évzáró Közgyűlést tartottak 2017. február 26-án a Mezőhegyes Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület tagjai. A Közgyűlés délelőtt 10 órakor vette kezdetét.

A Közgyűlésen megtisztelte jelenlétével Zsótér Attila r. őrnagy Mezőhegyesi őrsparancsnok, - Kovács Péter r. törzszászlós Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság, - Mitykó Zsolt Mezőhegyes polgármestere, - Gyarmati Sándor Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke.

Balog László a Közgyűlés levezető elnöke köszöntötte a megjelenteket.

1 perces néma főhajtással emlékeztem meg Juhász József polgárőrtársukról

(Pátyi Polgárőr Egyesület tagja), aki szombaton reggel szolgálatteljesítés közben, autóbalesetben életét vesztette.

Turcsán István az egyesület elnöke részletesen ismertette a 2016. évi tevékenységüket. elért eredményeiket. Kitért a 2017.évi feladatokra, melyben mennyiségileg és minőségileg is javítani szeretnék a polgárőri tevékenységet az egyesületnél. Ismertette, hogy megalakult az OPSZ Határvédelmi Tagozata. Javaslatot tett, hogy az Egyesület csatlakozzon a tagozathoz.

A pénzügyi beszámoló után a Felügyelő Bizottsági beszámoló következett. A Felügyelő Bizottság jónak értékelte az egyesület munkáját.

Hozzászólásoknál Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke osztotta meg gondolatait a jelen lévőkkel Az egyesület 2016. évi tevékenységét nagyon jónak értékelte, örömét fejezte ki, hogy sok fiatalt lát az egyesületben. További tevékenységükhöz sok sikert kívánt.

Mitykó Zsolt Mezőhegyes polgármestere elismerését, köszönetét fejezte ki a polgárőröknek az elmúlt évben végzett önzetlen munkájukért. Mezőhegyes Önkormányzat nagyra értékeli a Mezőhegyes Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület tevékenységét. Egy jól szervezet közösség dolgozik a lakosság érdekében. Biztosította a jelenlévőket, hogy ebben az évben is számíthatnak az Önkormányzat anyagi és erkölcsi támogatására, viszont az Önkormányzat is számít a Polgárőrségre.

Zsótér Attila r. őrnagy Mezőhegyes őrsparancsnoka megköszönte azt az áldozatos munkát, melyet a polgárőrök végeztek Mezőhegyes közbiztonsága érdekében.

Kovács Péter r. törzszászlós tolmácsolta Nagy Lajos r. alezredes Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság vezetőjének üdvözletét és köszönetét azért a sok közös szolgálatért, melyet 2016. évben a Mezőhegyes Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület tagjai végeztek.

Elfogadták a 2016. évi elnöki, gazdálkodási, valamint a Felügyelő Bizottsági beszámolókat, továbbá megszavazták 2017. évi munka-és költségvetési tervezetet és a Határvédelmi Tagozathoz való csatlakozást.

Egyhangú szavazattal megválasztották Bere János-t az Egyesület alelnökének.

Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke 3 polgárőrnek kiváló munkájukért a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége Emlékérmét és Oklevelet adott át.

Zsótér Attila r. őrnagy Mezőhegyes őrsparancsnoka hét polgárőrnek a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság elismerő Oklevelét adta át.

Ebéddel zárult a Közgyűlés, majd kötetlen beszélgetés következett.

Tételek: 1 - 20 / 62 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!