Dankó Béla országgyűlési képviselő nőnapi köszöntője!


Tisztelt Hölgyeim!

"Azután ezt mondta az Úristen: Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat."- így kezdődik a teremtéstörténet azon fejezete, melynek végén az első emberpár megkezdi világhódító, botlásokkal és ugyanakkor mégis boldogsággal teli földi életét.

Úgy gondolom, a mai ünnepi pillanatokban sem túlzás azt mondanom, hogy valóban a világ kezdete óta ezt jelenti az ember: a nő és a férfi megbonthatatlan egységét. Ám ebben az egységben mégis ott rejlik a különbözőség, a nő és a férfi önnön különlegességének varázsa. A két szerep, a két egyéniség minden egyes párban egy megismételhetetlen alkotást, új színt jelent az emberiség életében.

Ezen napon, amikor mi, férfiak a hölgyeket, asszonyokat köszöntjük valahol éppen ezért a különlegességért, ezért tarka változatosságért mondunk köszönetet.

Mai világunk rendjében az emberi kapcsolatok, a család minden korábbinál fontosabb menedéket jelentenek mindannyiunk számára. Köszönettel tartozunk hát minden olyan napért, amelyet beragyog a hölgyek és asszonyok mosolya, segítő, erőt adó szeretete.

Engedjék meg, hogy ezen az Önöknek szentelt napon köszönetet mondjak mindezért. A figyelmesség, a virágok és minden, ami ezt a napot szebbé teheti minden hölgy számára, csupán szemlélteti mindazt, amit érzünk, amit megéltünk Önök mellett.

Jó egészséget, erőt és sok boldogságot kívánok mindannyiuknak Nőnap alkalmából!

Dankó Béla

országgyűlési képviselő


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!