Sok értékes helyezéssel zárta a téli szezont a Békési DAC


Köztük egy ezüsttel is!

Három hét alatt öt országos bajnoksággal le is zajlott az atlétáknál a téli idény. Az ifjúsági gyaloglók versenyén Szilágyi Emma 3 kilométeres gyaloglásban ötödik helyen ért célba.

Három hét alatt öt országos bajnoksággal le is zajlott az atlétáknál a téli idény. Az ifjúsági gyaloglók versenyén Szilágyi Emma 3 kilométeres gyaloglásban ötödik helyen ért célba.

Emma jó úton jár és idén lesz ez még sokkal jobb. Veres Barnabás a serdülők 3 kilométeres gyaloglásában szintén az ötödik helyen végzett.

A gyaloglók után a többpróba országos bajnokságon szerepeltek versenyzőink.

Nyeste Ágnes a felnőtt ötpróba mezőnyében, 2992 ponttal a negyedik helyen végzett. Ági szépen versenyzett (a mi versenyzőink nem tudtak felkészülni a magasugrásra és a távolugrásra, mivel nincs hol) és remek 800 métert futott a végén, amivel közel került a harmadik helyhez is.

Veres Fanni a juniorok mezőnyében, 2525 ponttal végzett a negyedik helyen, szintén közel kerülve a dobogóhoz. A nehézségek ellenére motiváltan, nagy akarattal versenyzett.

Szilágyi Petra szerepelt a legkiegyensúlyozottabban versenyzőink közül. Több egyéni csúcsot ért el. A nagyon erős ifjúsági mezőnyben 2906 ponttal a hetedik helyen végzett.

Az idei Fedettpályás Felnőtt Országos Bajnokságon Nyeste Ágnes képviselte a Békési DAC atlétáit. Ági 400 méteren, 58.95-el a nyolcadik helyet szerezte meg. Az eredménye a szabadtéri szezonra remek előjel, hiszen ennél az időnél még csak egyszer futott jobbat korábban.

A 2017-es téli szezon utolsó versenye, itt a "közelben", Szombathelyen került megrendezésre ahol az Ifjúsági és Junior Téli Dobó Országos Bajnokságot rendezték meg. A viharos szél ellenére a Békési DAC ifjúsági gerelyhajítója, Szilágyi Petra, ezüstérmet szerzett. Petra az első sorozattól végig a második helyen állt, és ezt a pozícióját őrizve, 38,88 méterrel állhatott a dobogó második fokára.

A súlylökők mezőnyében remekül állt helyt Fodor József. Első éves junior versenyzőnk, 13,39 méterrel, az ötödik helyen fejezte be a viadalt.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!