E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

Országos defibrillátor térkép létrehozása van folyamatbanForrás: Békés Város ÖnkormányzataMegjelent: 2017 Március 13. ( Hétfő ) 13:05
Tisztelt Békésiek! Magyarországon naponta hetvenen halnak meg hirtelen szívhalálban.

A hirtelen szívhalál az az állapot, amikor a szív rendkívül gyors remegése miatt a pumpáló-tevékenység megszűnik, a keringés leáll, és a létfontosságú szervek (agy, szív) vérellátás nélkül maradnak. A beteg elveszti eszméletét, nem lélegzik és nincs pulzusa. A túléléshez a szívet működtető elektromos hálózatot kell helyreállítani egy szintén elektromos (defibrillátor) sokk segítségével. Minél gyorsabban próbáljuk meg az elektromos működést helyreállítani, annál nagyobb az esélyünk.

A Szegedi Tudományegyetem és a Csongrád Megyei Kormányhivatal közös kezdeményezésére országos defibrillátor térkép létrehozása van folyamatban. A térkép létrehozásával a hirtelen szívhalált szenvedő betegek újraélesztési esélyei jelentős mértékben emelkedhetnek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban számos középületben, magánvállalkozásnál célzott állami támogatás és program keretében beszerzésre kerültek defibrillátor készülékek.

Békés Város Polgármestereként, a defibrillátor térkép elkészítése érdekében kérem azon hivatalokat, középületeket, magánvállalkozásokat, ahol defibrillátor készülék található, 2017. március hó 17. napjáig szíveskedjenek felvenni a kapcsolatot Békés Város Önkormányzatával a varoshaza@bekesvaros.hu elektronikus elérhetőségen.

Kérem a Tisztelt Lakosságot, ha valakinek tudomása van városunk területén defibrillátor készülékről, annak hollétéről szíveskedjen fenti elérhetőségen tájékoztatást nyújtani.

Köszönettel:

Izsó Gábor

polgármester

Figyelmeztetés ikon
BékésMátrix fizetett reklám!
Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?