Dankó Béla: Folytatódik az Otthon Melege Program!


A kormány mindig fontosnak tartotta olyan programok indítását, amelyeknek köszönhetően a háztartások energiafelhasználása csökken.

Az Otthon Melege Program 2014-ben indult, eddig közel 120 ezer háztartás energetikai korszerűsítését tette lehetővé mintegy 23 milliárd forintnyi támogatással.

Az Otthon melege program folytatásaként március 9-én jelent meg a családi házak és társasházak komplex fűtéskorszerűsítését, kazán- és konvektorcseréjét, illetve a kiegészítő elemek, például kémények felújítását, cseréjét támogató pályázat.

A támogatási kérelmeket június 6-tól elektronikus úton lehet benyújtani a pályázati portálon keresztül ügyfélkapus regisztrációval, egy pályázó legfeljebb 700 ezer forintot kaphat, a vissza nem térítendő támogatás összege nem haladhatja meg a felújítás teljes költségének a 40%-át.

A rendelkezésre álló keretösszeg 3,5 milliárd forint mintegy 7 ezer háztartás fűtésének korszerűsítésére lehet elegendő. A pályázatba visszatérítendő támogatását is be lehet vonni legfeljebb 50%-os arányban, 10%-os önerő mellett.

A részletes Pályázati Útmutató megtekinthető a futeskorszerusites2017.nfsi.hu oldalon.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!