Vízparti kaland


A református iskola 3. a osztályosai a tavasz beköszöntével a vizek, a vízpart életközösségével ismerkedtek a Kis-Körös mentén.

A gyerekek három csoportban dolgoztak, három felnőtt segítővel. A Csók-hídnál feltérképezték a part hangjait, vízmintát vettek, megmérték a levegő és a víz hőmérsékletét. Megfigyelték a növényeket, kéregmintát vettek, kerestek állatokat vagy létükre utaló jeleket.

Volt élőlény barchoba az Erzsébet-hídon, a visszaúton pedig szemétgyűjtésbe fogtak a ligeti játszótéren, amely után tiszta környezetben jöhetett egy kis játék, meg puzzle …

Másnap a látottakat összegezték, volt mini tudáspróba, és illusztráció-készítés is, Harcos Katalin: A forrástól a tengerig című meséje alapján.

A csoportok értékelése után bemutatóasztal készült a tanteremben, ezzel is segítve a kisdiákokat a témában való további barangolásban.

A tanítók ezúton is köszönik Eszenyi Gréta pedagógiai- és családsegítő hallgató közreműködését, és –e jeles világnapon, az esemény megjelentetésével fel kívánják hívni a figyelmet az éltető víz fontosságára!

Arató Tamás és Csonka Jánosné

Tételek: 1 - 20 / 35 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!