A jó békésiek segítőkészek


A békési emberek jók. Úgy jók, hogy önként azok, felkérés nélkül.

Hegyesi Szilárd belső késztetést érezve kereste meg a békési KÉSZ-t és mondta el nekik gondolatát, hogy szeretne a munkájával rászoruló gyermekeket megsegíteni. Valódi ezermester ő, többek között sörös dobozokból készült napkollektorát lehetett már látni a Madzagfalvi Napokon. De mivel az asztalosszakmát is kitanulta, örömmel készít hasznos tárgyakat, eszközöket fából. Így azt a négyállásos libikókát és a kétállásos hintát is ő fabrikálta, amelyeket felajánlott a nagyszalontai Szent Anna Otthon gyerekei számára. Az intézmény a Böjte Csaba atya hálózatához tartozik, ahol több, mint száz gyereket gondoznak és tanítanak hitre és magyarságra. A békési KÉSZ-nek évek óta van kapcsolata velük, rendszeresen járnak oda Mikulás ünnepséget tartani.

Hegyesi Szilárd szabadidejében készíti el kedves tárgyait, melyekhez az alapanyagot gyakran helyi vállalkozók adják. Máskor, másokat is támogatott korábban termékeivel, vagy akár kétkezi önkéntes munkájával, íjászoktatással, ingyenes edzésekkel.

Felajánlásakor előbb tisztázták, hogy valamennyi békési gyermekintézményében van már hinta, így nincs akadálya annak, hogy az adomány a nagyszalontai gyermekotthonba kerüljön, amelynek udvara üresen áll. Így a játékszerek hiányt pótolnak, és bizonyosan óriási örömet okoznak a gyerekeknek. Ez az öröm azért is lesz nagy, mert a decemberben kivittek után Szilárd most újabb adománnyal fejelte meg a télit: újabb hinta, libikóka és mászóka kerülhet fel a teherautó platójára, hogy - ha időjárás engedi - húsvétra már az otthon udvarát díszítse. A jó minőségű, tiszta fából készült, keményen megvasalt játszóeszközök minden igény kielégítenek. A helyiek betonba ágyazzák majd az eszközöket, hogy teljesen biztonságosak legyenek. A méretek is sokkolóak: a kétszemélyes hinták 3,6x2,4x1,8 méteresek. A libikókák négyszemélyesek és 4 méter hosszúak.

A téli szállításhoz a járművet Barkász Sándor biztosította, és Karsai Csaba, Sándor-Kerestély Ferenc, valamint dr. Pálmai Tamás vitték ki az adományokat, most ugyanez a csapat indult ki a Karsai Csaba által felajánlott járművel. A békésiek pedig, amikor megtudták a dolgot, ruhát, könyveket, játékokat, édességet ajánlottak fel hogy teljes legyen a gyerekek öröme. Mert a békésiek jók. Pálmai Tamás

/megjelent a Békési Újság 2017. március 14-i számában/

Archív fotó: Imre György (Békés Megyei Hírlap)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!