Vállalkozásom története – Kulich János


Talán nincs olyan boltos, szolgáltató, vállalkozó, aki Békésen ne ismerné. Igazi első generációs vállalkozó, munkája akár egy közgazdasági tankönyv példája is lehetne, hogyan jön létre egy új szakma, egy új iparág. Kulich Jánossal, a Kulich Biztonságtechnikai KFT ügyvezetőjével beszélgettünk.

Békés Mátrix:

Harminc éve az átlagember esetleg egy bank riasztójáról hallhatott, ma már viszont szinte teljesen természetes, hogy mindenütt bonyolult technikák, kamerák vigyázzák a rendet. Hogy kerültél kapcsolatba a riasztókkal?

Kulich János:

1989-ben a BHG-nál (ma Hirschmann) dolgoztam csoportvezetőként és a gyulai Vagyonvillhez hívtak megismerkedni ezzel az akkor még fiatal technikával. Hozzáteszem, csak nálunk az országban volt ez újdonság, lévén a COCOM lista miatt ilyen technológiák hozzánk egyszerűen nem jutottak be. Annyira elégedettek voltak velem hogy 1992-ben már Angliában tanulmányozhattam az akkori legmodernebb rendszereket.

B.M.:

Milyen megoldások léteztek akkoriban?

K. J.:

92 előtt akár a padlásra szerelt Zsiguli kürtje is működött, 92 után azonban pillanatok alatt megjelentek az új technológiák, adatvonalas és telefonvonalas riasztórendszerek, központi felügyelettel, de ekkortájt vált divattá az autóriasztók beszerelése is.

B.M.:

Mikortól vagy vállalkozó?

K. J.:

1995-ben aztán saját lábamra álltam, volt már tapasztalatom és munkában sem volt hiány, belevágtam. Mára kilencen dolgoznak a vállalkozásban, csapatmunka van, és három megyében (Békés, Csongrád és Bács) 24 órában szolgáltatunk.

Azóta is Békés városa cégünk központja.

B.M.:

Milyen típusú rendszerekkel foglalkoztok?

K. J.:

Az elektronikus vagyonvédelem egyre csak fejlődik, nagyjából 1-2 évente változik, jelenleg már ott tartunk, hogy ügyfeleink a legmodernebb rendszerekkel saját okostelefonjukon 24 órás színes, nagyfelbontású kameraképpel, valós időben ellenőrizhetik ingatlanjuk, boltjuk állapotát, de okos rendszerekkel akár a lakás hőfokába, a világításba, az ajtózárásba is be tudnak avatkozni. A modern technika nem csak őriz és biztosít, de már költséget is csökkent! Ezek nagyon kedvelt megoldások, ügyfeleink egymásnak ajánlgatják, ráadásul most már tényleg elérhető az ára is.

Foglalkozunk tűzjelző és videós megfigyelő, beléptető rendszerekkel is, de nincs két egyforma rendszer és jellegéből adódóan teljes diszkrécióban kell, hogy tartsuk a működést, telepítéstől a felügyeletig.

B.M.:

Milyen terveid vannak a jövőre?

K. J.:

Folyamatosan bővülünk és keresünk munkatársakat a céghez, nagy kihívás a legmodernebb, állandóan fejlődő technológiával lépést tartani, ezért nagy hangsúlyt helyezünk a képzésekre is.

A modern vagyonvédelem most már nem luxus, hanem befektetés – bárki fordul hozzánk állunk rendelkezésére.

A szlogenünk: …, hogy nyugodtabban alhasson!

B.M.:

Köszönöm a beszélgetést!

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!