Győzelem a Kecskemét ellen


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Szombaton fontos mérkőzés várt csapatunkra a KTE-Kisokos csapata ellen, a 21. fordulóban. Papp Bálint edző helyett most a kispadon Kádas László ült csapatunk mellett, mert Bálint tanulmányi úton van a hétvégén. Rangadónak indult a mérkőzés, amit meg is kapott végül a hazai közönség, ugyanis egy fordulatokkal teli, küzdelmes mérkőzést láthatott a békési publikum.

Vendég góllal indult a mérkőzés, amire jött is a békési válasz, kemény védekezéssel állt fel mindkét csapat, aminek köszönhetően a 10. percben 3-3-at mutatott az eredményjelző. A félidő közepéig fej-fej mellett küzdött a két csapat, majd sikerült a hazaiaknak a félidő végére ellépni 3 góllal, így némileg nyugodtabban mehetett pihenőre csapatunk. A második játékrész elején a 2-3 gólos előnyt sorra tartotta csapatunk, majd a 38. perctől egy jó 4 gólos etappal 20-21-re fordította a Kecskemét a mérkőzést. Ezután egy kiélezett utolsó negyedórában váltva estek a gólok. A békési kapuban Pajkó időzített védéseivel és összeszedett támadásokkal sikerült sorra magunknál tartani az egy lépés előnyt és végül 29-27-es eredménnyel győzött csapatunk, tartva a negyedik helyet.

Békés-Drén KC–Kecskeméti TE 29–27 (16–13) NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 300 néző. Vezette: Sándor, Szikszay.

Békés: PAJKÓ – Herczegh 2, CIFRA 10 (2), Gazsó 2, Varsandán 1, OLÁH 5, Kovács P. 3. Csere: Domokos D., Vikor (kapusok), KOPCSÁK 4, Szilágyi 1, Sebestyén 1, Mezei, Polgár T., Felföldi, Kánya.

A Kecskemét legjobb góldobói: Bujdosó 9 (3), Kátai 4, Berkes 4.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 6/4.

Kádas László: – Küzdelmes mérkőzésen, nagy akarással játszottunk. Jó erőkből álló ellenfelet győztünk le gratulálok a csapat minden tagjának.

Gratulálunk csapatunknak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!