E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

Útfejlesztés a láthatáronForrás: Békés Város ÖnkormányzataMegjelent: 2017 Április 21. ( Péntek ) 10:13
Határon átnyúló útfejlesztési beruházás tervezési munkálatainak megvalósítására benyújtandó pályázathoz csatlakozik a békési önkormányzat.

A testület soron kívüli ülésén döntött a napokban arról, hogy az Interreg V-A Románia-Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 stratégiai projekt pályázati felhívásában, mint projektpartner részt vesz. A beruházás érintené Békés városát, a 470-es Mezőberény - Békéscsaba II. rendű főút - Csíkos utca csomópont átépítéssel és a Tarhos - Békés - Gerlai összekötő út és a 470 Mezőberény - Békéscsaba II. rendű főút körforgalom építéssel. A projekt megvalósulása során, magyar oldalon az érintett településeken műszaki tervek, engedélyek kidolgozása, megszerzése lesz a fő tevékenység. Ezen kívül, tanulmányok és elemzések készítése a témában.

A program támogatási intenzitása 95 százalékos. Békés városát érintő teljes költség több mint 14 millió forint. Az önkormányzatnak így mindössze 1,4 millió forint önerőt kell vállalnia, melynek 5 százaléka győztes pályázat esetén elszámolható.

Figyelmeztetés ikon
BékésMátrix fizetett reklám!
Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?