Beszámoló a Súlyemelő Diákolimpia Országos Döntőjéről


Fekécs Sámuel nagy csatában, de megnyerte a Diákolimpiát, Ervin második, Nagy Norbert harmadik, de a legkisebb Fekécs fiú, Szilárd is épp lemaradt a dobogóról.

Az első félév legjelentősebb, és a legnehezebb versenyét vannak túl a Békési TE ifjú súlyemelői. Ugyanis ezen a versenyen 4 súlycsoport összevonásával könnyű, itt nehézsúlyban versenyeztek a versenyzők. Döntőre súlycsoportonként a legjobb 12 versenyző kapott meghívást. A verseny úgynevezett Szinkler pontozással zajlott. (Testsúly, összetett k arányából számolják ki a Szinkler pontot.

Fekécs Sámuel az ifjúságiak (16-17 évesek)- 69 kg könnyűsúlyban versenyzett. Annál is inkább nehéz volt a verseny mivel az ifjúsági világbajnokság után két héttel újból versenyeznie kellett, nagyon nehéz volt újból formába hoznia magát.

A legnagyobb ellenfele az a Dul Ádám volt, akivel a világbajnokságra való kijutásáért is meg kellett küzdenie.

Dul Ádámnak nagy előnye volt, hiszen ő erre a versenyre készülhetett végig.

Sámuel szakításban 2 kg hátrányban volt. Lökésben a győzelemhez 130kg-ot kellett löknie, annyit mint az UB-n. Sámuel nagy küzdelem árán, de kilökte a 130 kg-ot. Végül 230 kg-os összteljesítménnyel és 310 Szinkler ponttal Diákolimpiai Bajnokságot nyert, ezzel újból bebizonyított, hogy megérdemelten utazott ő az ifi UB-re. Fekécs Sámuel a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium tanulója.

Fekécs Ervin az ifi +69 kg-os kategóriában indult, szakításban 93 kg-ot, lökésben 120 kg-ot, összetettben 213kg-os teljesítménnyel, 281 Szinkler ponttal a 2. helyen végzett. Fekécs Ervin a Békéscsabai Vásárhelyi Pál Szakgimnázium tanulója.

Nagy Norbert a serdülők 13-15 évesek -89 kg súlycsoportjában versenyzett. Norbert a verseny előtt megbetegedet, egy hetet kihagyott az edzésből, ez meg is látszott a teljesítményén, de lökésben így is egyéni csúcsot javított. Előzetes nevezés alapján a 3. helyre volt esélye. Végül sikerült a 3. helyen végeznie. 70+87=157kg-os, 235 Szinkler pontos teljesítménnyel.

Nagy Norbert a Békési Szegedi Kis István Református Általános Iskola tanulója.

A 13 éves Fekécs Szilárd szintén a serdülők -69 kg-os súlycsoportjába regisztrálta magát. Szilárd előzetes nevezés alapján a 6. helyen jutott be az országos döntőbe.

Szilárd ezúttal is nagyszerűen versenyzett. Szakításban 62 kg-ra, lökésben 77kg-ra, összetettben 139 kg-ra javította az egyéni csúcsát, 207 Szinkler ponttal a 4. helyen végzett. Fekécs Szilárd a Békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola tanulója


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!