1,2 milliárd forintot nyert Békés fejlesztésre!


Ezt ma délután Izsó Gábor polgármester jelentette be a Jobboldali Összefogás képviselőivel közösen.

Milyen fejlesztések valósulhatnak meg?

Több mint 100 milliós költséggel ipari park létesül Oncsa környékén, mely fejlesztés a majdani börtönhöz is kapcsolódik, az összegben közművesítés is szerepel.

Teljesen megújul energetikai szempontból a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő József Attila utcai épülete és a Békés Városi Kulturális Központ is. Bővül és felújításra kerül a békési piac, új pavilonok épülnek, illetve újra aszfaltozzák annak területét.

A Csabai úton, a BKSZ telephelyén egy közel 1000 négyzetméteres hűtőház fog épülni. Turisztikai szempontból is vonzóbbá válik Békés a jövőben.

Közel 300 millió forintból bővítik, fejlesztik az Dánfoki üdülőközpont területét. Társadalmi együttműködést és a leszakadó rétegek felzárkóztatást elősegítő program is indul tervek szerint.

Mint azt a polgármester elmondta, a Területi Operatív Program első körében győztes pályázatok minden eleméről külön – külön részletesen beszámolnak majd és várják a második kör eredményeit, hiszen Békés további pályázatokat is beadott. Izsó Gábor hangsúlyozta, az események felgyorsultak, jövő héten már a szerződéskötés következik és a remények szerint sikeres közbeszerzést követően elindulhatnak az első beruházások.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!