Témahét a Szegediben


A Szegedi Kis István Református Általános Iskola Petőfi utcai alsó tagozata is csatlakozott az országos témahét (fenntarthatóság – környezettudatosság) programjaihoz, amelyet április utolsó hetében szerveztek.

Az 1. korcsoportos diákok a "Cseppben a tenger" témakör megvalósítása során a víz fontosságáról, szerepéről, megóvásáról szereztek ismereteket tanórákon és játékos foglalkozásokon. A kicsik egy interaktív villámcsődületet is tartottak, amely során vízcseppeket formázva váltak "tengerré".

A 2. korcsoportosok témája a házi kedvencek voltak, "Mondd, szereted az állatokat?" címmel. Bemutatták állataikat, kérdőívet töltöttek és beszélgettek a felelős állattartásról; fogalmazásokat, hirdetéseket írtak, plakátokat készítettek. A harmadikosoknál védőnő is járt, aki egy mesét hozott az emberek egymás iránti elfogadásáról, az ember egyedi értékeiről.

A témahét zárásaként iskolakertet alakítottak ki, amelybe minden osztály magokat, hagymákat és virágokat ültetett. Ezt a fenntarthatóság jegyében művelik majd, hogy gyönyörködhessenek a kikelt növényekben, termésekben.

A témahétre előzetesen kiírt rajzpályázatra sok tanuló nevezett, az alkotásokból kiállítás nyílt az iskolában. Ennek helyezettjei a következő kisdiákok voltak:

I. kcs.: "A víz védelme"

1. hely: Perei Zoltán 2. a

2. hely: Ásós kitti 1. b

3. hely: Szabó Ákos 2. a

II. kcs.: "Kedvenc állatom"

1. hely: Demeter Lara 4. b

2. hely: Baráth Rebeka 4. a

3. hely: Kurucz Dóra 4. b

A szervező tanítók remélik, hogy a tartalmas, feladatokkal teli hét élményei sokáig megmaradnak a gyerekek számára, és tudatosabban fogják alakítani környezetüket a jövőben.

A Petőfi utcai alsó tagozat munkaközössége

Tételek: 1 - 20 / 143 (8 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!