Sepsiszentgyörgyön járt a megye küldöttsége.


Kovászna Megye Tanácsa meghívására a Békés Megyei Önkormányzat küldöttsége is részt vett a 26. Szent György Napi rendezvénysorozat keretében szervezett ROMUDVAR - Tájak, Ízek, Utazások - turisztikai kiállításon Sepsiszentgyörgyön.

A delegáció tagjai voltak: Tolnai Péter, a megyei közgyűlés alelnöke, Pirosné Blénessy Erika, a megyei turisztikai iroda vezetője és Petrovszki Gyöngyi, a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal munkatársa.

2017 a turizmus éve Háromszéken, ebbe illeszkedik a rendezvénysorozat. A Székely Nemzeti Múzeum szomszédságában, az unitárius templom mögötti udvarban nyílt lehetőség Békés megye bemutatkozására nemcsak színes és sokrétű információt tartalmazó kiadványok segítségével, hanem a híres hungarikumunk, a Csabai kolbász, egy másik megyei gasztronómiai ínyencség, az orosházi búzacsíramálé valamint a 2016-os Békés megye pálinkája, az Árpád Pálinka lepotica szilvából készült italának kóstoltatásával.

A kiállítás hivatalos megnyitóján Kovászna megye magyarországi testvérmegyéit összefogva Tolnai Péter alelnök köszöntötte a látogatókat, érdeklődőket, tolmácsolva a Békés megyei emberek szeretetét és üdvözletét. A RomUdvarban nyolc testvérmegye mutatkozott be: Békés mellett Veszprém, Zala, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves, közös standdal volt jelen Hunyad és Szeben megye, valamint négy testvérváros: Mosonmagyaróvár, Kecskemét, Kiskunhalas és Veszprém.

Az április 22-30. között zajlott eseménysorozaton színvonalas rendezvények, kulturális műsorok váltották egymást. A sepsiszentgyörgyi városnapok a környék egyik legnagyobb és legszínvonalasabb rendezvénysorozata, látogatottsága évről-évre nő.

Köszönettel tartozunk Tóth Bálintnak az orosházi búzacsíramáléért, Knyihár Mihálynak, Hégely Sándornak (Csabai Kolbászház), Zsoldi Lászlónak (CsabaPark húsbolt vezetőjének) és az Orosházi Kolbászklubnak a kolbászért és Nagy Árpádnak az Árpád pálinkáért.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!