Belencéres sikerek!


Megjelent: 2017 Május 25. ( Csütörtök ) 08:38
Módosítva: 2017 Június 27. ( Kedd ) 20:15
2017. május 20-21-én rendezték meg Orosházán, a Békés Megyei Gyermek- és Kisegyüttesek Találkozóját, illetve annak szólótánc versenyét. Mahovics Tamás művészeti vezető beszámolója a Békés Mátrixon.

A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészet Iskola néptáncos növendékei, akik egyben a Belencéres Néptáncegyüttes táncosai is több mint 60 fővel indultak neki a megmérettetésnek. A két nap alatt összesen 6 produkciót, minden esetben a minősítőn elérhető legmagasabb díjjal az Arany minősítéssel díjazta a neves szakmai zsűri, tehát 6 Arany minősítéssel tértek haza táncosaink. Emellett különdíjként a gyermekcsoport meghívást kapott egy országos néptáncfesztiválra. A produkciók a következők voltak: Belencéres Néptáncegyüttes Utánpótlás Csoportja: Mahovicsné Ladányi Anita: Gyermeklakodalmas. A csoport múltév szeptemberében alakult és ez volt az első színpadi fellépésük. Felkészítő tanárok: Mahovicsné Ladányi Anita és Okányi Mihály. Belencéres Néptáncegyüttes Gyermek Csoportja: Mahovicsné Ladányi Anita-Hankó Tamás: Nyírségi táncok. Belencéres Néptáncegyüttes Ifjúsági Csoportja: Mahovicsné Ladányi Anita-Mahovics Tamás: Magyarpalatkai táncok. Felkészítőtanárok: Mahovicsné Ladányi Anita és Hankó Tamás.

Az együttes szólistái: Ifj. Mahovics Tamás: Magyarpalatkai sűrűmagyar és korcsos, felkészítő tanár: Mahovics Tamás

Szatmári Dzsenifer-Barkász Márton: Györgyfalvi csárdás és szapora, felkészítőtanárok: Mahovicsné Ladányi Anita és Hankó Tamás

Izsó Lajos Hunor: Inaktelki legényes, felkészítőtanár: Okányi Mihály

Emellett további fontos siker, hogy a felnőtt együttes tánckarvezetői: Csipei Judit és Földesi Márton III. helyezést értek el az országos "Rözögtessük mög" Dél-alföldi Szólótáncversenyen, amelyet május 13-án rendeztek Deszken.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!