Beszámolt a Békési Városgondnokság


Május 25-én elfogadta a békési képviselő-testület a Békési Városgondnokság beszámolóját a 2016. évre vonatkozóan.

Az intézmény 53 alkalmazottal kezdte az évet, de mivel az önkormányzat a gyermekétkeztetést kiszervezte, a dolgozói létszám 28 főre csökkent. Január 1-től az állami iskolák működtetése átkerült a Gyulai Tankerülethez, így további 15 fő csökkenés történt (takarítók, portások, karbantartók). A feladatok elfogyása miatt a fenntartó önkormányzat az intézményt idén megszüntette.

2016. évben a városgondnokság összesen 38 kertes házat és 137 tömblakást kezel. A lakásokat egy fő gondnok, két festő, egy asztalos és egy központifűtés-szerelő látta el. A beszámoló kiemeli a bérlők részéről a mentalitás-változást, sokan saját erőből újítják fel a lakásokat és rendben tartják azt. Tavaly 28 lakást és egy üzlethelyiséget adtak át bérlőknek. Állagmegóvásra 17 millió forintot fordított a városgondnokság.

A városgondnokság látta el a konyhák üzemeltetésének feladatait tavaszig, azóta a térítési díjakkal, rendelésekkel kapcsolatos adminisztratív teendőkkel foglalkozik.

Az intézmény feladata volt az oktatási-köznevelési intézmények üzemeltetése, tehát takarítókkal, portással, karbantartóval való ellátása, a javítási munkák elvégzése, a fűtés, stb.

A városgondnokság profiljába tartozott a játszóterek karbantartása, a játékok ellenőrzése, esetleges cseréje.

Izsó Gábor polgármester a testületi ülésen köszönetet mondott Szász Istvánné igazgató asszonynak az eredményes munkáért.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!