Játék, móka és vidám gyermekzsivaj a Városi Gyermeknapon


A III. Körösök Völgye Fesztivál második napján, május 28-án 14:00 órától, a Dánfoki Üdülőközpontban került megrendezésre a Városi Gyermeknap.

A verőfényes napsütés sok családot kicsalogatott a helyszínre, a délután folyamán közel 1500 fő kicsi és nagy látogatója volt a tarka-barka programoknak.

Kezdéskor a gyerekek már benevezhettek egy 12 állomáshelyből álló játékos ügyességi és sportvetélkedőre, melynek teljesítését követően mindenki apró meglepetésben részesült és részt vehetett egy tombolasorsoláson. Egy előzetes regisztrálás alapján 150 apróság "állta derekasan a sarat" a feladatok teljesítésében, például a zsákban futásban, a vízipisztolyos céllövöldében, a "köcsögtörésben", a "lovasvágtában" stb.

Azok a csemeték sem unatkoztak, akik nem kívánták megmérettetni magukat ezen a vetélkedőn, hiszen számukra is akadt bőven szórakozási lehetőség. Többek között kedves kis tárgyakat készíthettek a kézműves sátorban, bekukkanthattak egy igazi tűzoltóautóba, kerékpáron ügyeskedhettek, ugrálhattak trambulinon, és még hosszasan sorolhatnánk tovább az érdekességeket.

A 15:00 órától kezdődő színpadi programok nézőit sem érte csalódás. A látványos bemutatókról gondoskodtak a Linea Aerobik Klub növendékei, az Energy Dance Cool csoportjai, a kulturális központ Gyerek Zuumbasic csoportja, a Belencéres Néptáncegyüttes csoportjai és nem utolsósorban Tücsök Peti és Hangya Levi vidám, zenés, interaktív gyermekműsora.

Idén is sor került egy izgalmas Tűzoltó bemutatóra, majd a napot a Suttyomba Zenekar közreműködésével a Belencéres táncház zárta.

A főszervező Kecskeméti Gábor Kulturális Központ, valamint néhány helyi intézmény, civil szervezet, sportegyesület és vállalkozó összefogásával egy igazán jó hangulatú program valósult meg a békési gyerekek legnagyobb örömére.

Együttműködő/Támogató partnerek:

- Balázs László képviselő

- Bayal Kft. – Dánfoki Üdülőközpont

- Békési Kommunális és Szolgáltató Kft.

- Belencéres Néptáncegyüttesért Egyesület

- Békési Rendőrkapitányság

- Békési Önkormányzati Tűzoltóság

- Békési Sport és Szabadidő Klub Férfi Kosárcsapata

- Békési Szabadidős Lovas Klub

- "Együtt Könnyebb" Közhasznú Egyesület

- Energy Dance Cool

- "Esély" Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület

- a kulturális központ Gyermek Zumba csoportja

- Linea Sport Klub

- Lipcsei Imre asztalosmester

- Napkerék Kft.

- NKA Igazgatósága


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!