Az alkotás vágya mindenkiben ott él!


Forrás: Békési Városvédő és Szépítő Egyesület
Helyszin: Békés, Kossuth Lajos utca , 11
Az alkotás vágya - gyermekben és felnőttben egyaránt - mindenkiben ott él, hogy valami szépet és maradandót hozzon létre. Rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut erre. Az anyagból új és érdekes dolog létrehozása, kreatív és alkotó kikapcsolódás, mely megszépíti a hétköznapokat. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A Békési Városvédő és Szépítő Egyesület kivitelezésében megvalósuló kézműves szakkör célja a hagyományos kézműves technikákkal, különféle anyagokkal, eszközökkel történő megismerkedés.

A varrás az egyik legősibb kézműves szakmák egyike, anyákról lányaikra öröklődő tudás és szakma volt ez a régi korokban. A varrás praktikumának megismerése segít abban, hogy megtanuljuk, nem minden kidobandó, ami elszakadt, kilyukadt vagy elhasználódott. Túljutva a tűbe fűzés nehézségén, a szakkör résztvevői megismerkedhetnek a varrás, szövés, fonás, csomózás, hímzés alapjaival.

A szakkör lehetőséget teremt arra, hogy a résztvevők műhelymunka keretében megismerkedjenek a mindennapokban jól használható anyagokkal, azok díszítésével. Megoszthatják egymással tapasztalataikat, információcserével bővíthetik ismereteiket, jó hangulatú együttléteken egymást inspirálva gazdagíthatják tudásukat.

A Békési Városvédő és Szépítő Egyesület által szervezett kézműves szakkör minden korosztály számára nyitott, kezdőket és haladókat egyaránt várunk!

A kézműves szakkört Balog Gáborné textilműves mester, a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület elnöke vezeti. A foglalkozások minden hónap második hétfőjén kerülnek megrendezésre Békésen, a Kossuth Lajos u. 11. szám alatti Derűs házban. A foglalkozások várható időpontjai 2017-ben:

2017. június 12.

17 óra

2017. július 10.

17 óra

2017. augusztus 14.

17 óra

2017. szeptember 11.

17 óra

2017. október 9.

17 óra

2017. november 13.

17 óra

2017. december 11.

17 óra

A belépés díjtalan. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!