Határvédelmi polgárőrök szakmai fóruma Békésen


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Békés
Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi Polgárőr Tagozatának szervezésében 2017.június 09.-én Békésen tartottak szakmai fórumot.

A szakmai fórumot Turcsán István, a Határvédelmi Polgárőr Tagozat elnökségének, Békés megyei tagja, a Mezőhegyesi Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület elnöke szervezte.
Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke köszöntötte a Fórum résztvevőit, majd átadta a szót a Határvédelmi Polgárőr tagozat elnökének.
Csorba Sándor elnök mutatta be az OPSZ Határvédelmi Polgárőr Tagozatának működését, célját, feladatát. Ismertette a határvédelmi polgárőrök alap-és kiegészítő feladatainak végrehajtását.

Beszédes Miklós c. r. alezredes a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályának osztályvezető helyettese a megye migrációs helyzetéről adott tájékoztatást és ismertette ebből következett feladatokat, a határrendészettel való együttműködést, a közös és önálló szolgálatellátás tapasztalatait.

Kiemelte a Polgárőrség fontos szerepét, hiszen a polgárőrök eddig is nagy segítséget nyújtottak a határvédelem és a mélységi területen való szolgálat ellátáshoz.

Megköszönte a polgárőrök eddig végzett munkáját, melyez az ország védelmében és a lakosság biztonsága érdekében végeztek.

Hozzászólások után kérdések következtek, melyekre mindenki kielégítő választ kapott.

Zárszóként Csorba Sándor Határvédelmi Polgárőr Tagozat elnöke foglalta össze a fórumon elhangzottakat, majd Battancs Erika a Határvédelmi Tagozat titkára átadta a Fórum részt vevőinek a “Határvédelmi Polgárőr" feliratú karjelzéseket.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!