90 éves lett a nyugalmazott igazgató


Tarkovács Imre nyugalmazott igazgató április 27-én volt 90 éves, ebből az alkalomból köszöntötte őt Izsó Gábor polgármester.

Imre bácsi közel 30 évig volt az egykori 636-os Ipari Szakmunkásképző Intézet igazgatója. Számtalan jó szakember végzett az általa vezetett intézményben, a mai napig is alig tud végig menni a főtéren, hogy ne köszönnének rá egykori diákjai. Kezdetben a Szarvasi utca 22. szám alatti épületben működött az iskola, majd 1968-ban vehették birtokba a Vásárszél u. 6. szám alatti 6 tantermes iskolaépületet a tanulók.

Kiváló sportoló volt, 1944-ben országos magasugró bajnok lett 191 centiméter teljesítésével. Oktató-nevelői munka mellett fontosnak tartotta a diákok tanórán kívüli testedzését és segítette is a mozgás iránt fogékony gyermekeket. Kiváló ökölvívók kezdték pályafutásukat ebben az intézményben, nem véletlen, hogy a nyolcvanas évek elején, amikor két országos ökölvívó bajnokságot is megnyertek a tanulók, az iskolát személyesen látogatta meg Papp László, háromszoros olimpiai aranyérmes bokszoló. Két lánygyermeke, 5 unokája, és egy dédunokája köszöntötte őt családi körben.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!