Madzagfalva harangjának átütő sikere


Mindenki érdeklődéssel és különösen kíváncsian várta a 2017.06.17-én, a XLI. Békés-tarhosi Zenei Napok mintegy 0. napján megrendezésre került színdarabot.

A "Beépített kellékek" című színdarabíró pályázat győztes alkotását, Gabnai Sándor: Madzagfalva harangját a Békéscsabai Jókai Színház Színitanházának növendékei keltették életre a kulturális központ aulájában. A nézők nemcsak a Békésről szóló darab miatt várták izgatottan az előadást, hanem azért is, mert nem értették mi az hogy interaktív, miért érdemes majd állva megnézni és hogyan lesznek ők is részesei az eseményeknek...

Mivel a pályázat kiírása nemcsak arra tett utalást, hogy a Kodály-emlékév kapcsán a zeneszerző munkássága is jelenjen meg valamilyen formában, hanem az intézmény építészeti adottságait kellett díszletként használni. Így esett meg, hogy a színészek a nézők között játszottak, velük együtt elevenedett meg az a vásári forgatag, melyből kiindult a darab cselekménye. Az egyik karzat a bíró erkélye, a másik csúnya lányának szobaablaka, az összekötő híd a Körös-folyó hídja, a mellette lévő erkély a púpos harangozó munkahelye, a harangtorony volt, a földszinti, oszlopos korcsma pedig éppen a kiinduló perpatvar egyik lényeges színhelye. A Színitanház növendékeinek játéka kacagtató és nagyon vidám volt, sőt szinte mindenki azt mondta, hogy ezt az előadást, melyet Tege Antal színművész rendezett, bizony kár lett volna kihagyni.

Jó hír azoknak, akik lemaradtak ugyan, de akár ezzel a néhány sorral is felkeltettük érdeklődésüket, hogy a színdarabot idén ősszel még legalább két alkalommal el fogják játszani a kulturális központ aulájában. Legyenek akkor is vendégeink!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!