A XLI. Bétazen nyitóhangversenye


Kiváló művészek, fantasztikus darabválasztás és vastaps jellemezte a XLI. Békés-tarhosi Zenei Napok nyitóhangversenyét.

A legjobb választásnak bizonyult Szabó Marcell zongoraművész, mint szólista, aki 8 évesen vett először zongoraórákat és 10 évesen már a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Különleges Tehetségek Osztályában tanult. Rachmaninov: c-moll zongoraversenyének 3 tételét játszotta a szimfonikusok kíséretében, melyet Werner Gábor Donáth-díjas karmester vezényelt.

Ráhangolódásként a nyitószámban, mely Kodály Zoltán: Háry János című daljátékának az 5. tétele, az Intermezzo volt, a Belencéres Néptáncegyüttes szólistái: Izsó Lajos Hunor, ifj. Mahovics Tamás, Okányi Mihály, Simon Zoltán és Toldi Zoltán, Farkas Zoltán "Batyu" koreográfiáját táncolták. Felkészítőjük az együttes művészeti vezetője: Mahovics Tamás néptáncpedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere volt. Az estet E. Grieg: I. és II. Peer Gynt szvitjének 7 tétele koronázta meg.

A megnyitó beszédet Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára mondta, aki a Kodály-emlékév kapcsán kiemelte, hogy a minisztérium támogatások formájában is próbálja a zeneszerző hagyatékát méltóképpen megőrizni.

A gyönyörű előadást állófogadás keretében köszönték meg a szervezők a művészeknek, ahol a pezsgős pohárköszöntőt Izsó Gábor, Békés város polgármestere tartotta.

Ez úton ismét köszönjük támogatását az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Nemzeti Kulturális Alapnak is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!