Szurkoljunk a Suttyomba zenekarnak a lottó ötöshöz


Gulyás György, a Békés-tarhosi Zenei Napok megálmodója oktatta először Magyarországon a Kodály-módszert. A népdalgyűjtések és népi hagyományos kultúránk ápolása kapcsán 2009-ben a fesztivál művészeti vezetői és szervezői megnyitották kapuikat a néptánc előadások felé azzal, hogy a fesztiválprogramban helyet kapott a Belencéres Néptáncegyüttes Gálaműsora. Innen már csak egy lépés volt 2015-ben a 20 éves jubileumát ünneplő Suttyomba Zenekar lemezbemutató koncertje.

Idén ismét egy jó hangulatú, önálló esttel készülnek a nagyközönség számára a Suttyombások. Ez alkalomból az együttes vezetőjét, Szujó Zsoltot kérdezte Túri Andrea.

Mi történt Önökkel az elmúlt két évben?

Több lemezbemutató koncerten vagyunk túl. 2015-ben Békés megyében, majd 2016-ban országszerte több városban mutattuk be a lemezünkön található produkciókat. Az albumnak szerencsére sok pozitív visszhangja volt, többször hallottuk felvételeinket a Bartók és a Dankó Rádió műsorán. Táncos barátaink is előszeretettel hallgatják a számainkat autóban, házibulikon. Szóval jó érzéssel tölt el minket, hogy a lemez önálló életet él. Persze a munka nem állt meg. Folyamatosan dolgoztunk a partner táncegyüttesekkel, és új zenei anyagok összeállításán is munkálkodtunk.

Mi adta az apropóját az újabb koncertnek?

Egyrészt újabb zenei anyagokkal készültünk, amelyeket szeretnénk megosztani a közönséggel. Másrészt a Nemzeti Kulturális Alap Halmos Béla programjának köszönhetően lehetőséget kaptunk 2017. évben egy újabb koncertsorozat bemutatására.

Milyen terveik vannak a nyárra?

Röviden koncertek, külföldi út és természetesen pihenés. Valamint tervezzük megnyerni az 5-öst a lottón. Ehhez várjuk a tippeket. Ha valakinek van jó ötlete, várjuk 2017. június 28-án Békésen, és a koncert után megbeszélhetjük.

Köszönjük az interjút!

Időpont: 2017. június 28. (szerda) 19:00 óra

Helyszín: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (Békés, Jantyik M. u. 23-25.)

A koncertre a belépés díjtalan!

Szerettel várunk minden kedves zenebarátot!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!